Saigrač u nadoknadi okrenuo utakmicu, a on poručio: "Trebao sam biti igrač utakmice, ali k***c..."
Šaljivi show Mateusz Klicha nakon pobjede DC Uniteda.

Klich nasmijao sve

Saigrač u nadoknadi okrenuo utakmicu, a on poručio: "Trebao sam biti igrač utakmice, ali k***c..."

Eldar Ganibegović

Poljski veznjak Mateusz Klich nasmijao je sve fanove MLS lige, ali i šire nakon utakmice DC Uniteda i Toronta. "Prozvao" je svog saigrača koji je bio junak utakmice, a video je postao viralan.

Prije tri dana je u američkoj MLS ligi DC United poslije velike drame s 3:2 savladao ekipu kanadskog Toronta i osvojio vrijedna tri boda.

Rezultat nakon prvih 45 minuta bio je 1:0. U 13. minuti je pogodio poljski veznjak Mateusz Klich i generalno odigrao sjajnu utakicu, no show mu je ukrao saigrač koji je ušao s klupe.

Prije svega, u 66. minuti je Bernardeschi pogodio za izjednačenje rezultata s 11 metara, da bi preokret gostima iz Kanade donio Kaye u 83. minuti.

Ključna odluka na utakmici desila se u 67. minuti. Trener domaće ekipe je na teren poslao Ku-DiPietra i to mu se isplatilo na najbolji mogući način.

Ovaj igrač je prvo u 90. minuti asistirao Bentekeu koji je pogodio za 2:2, da bi u osmoj minuti sudijske nadoknade postigao gol za pobjedu i tri boda.

Oglasi

Pomenuti Klich je odigrao svih 90 minuta, te mu je ovo prvijenac u MLS-u i prvi pogodak nakon decembra prošle godine kada je pogodio u pobjedi Leedsa protiv Elchea (1:2) u prijateljskoj utakmici.

Očigledno je nakon utakmice bio jako raspoložen zbog gola i pobjede, pa se našalio u svlačionici na vulgaran način, a snimak te situacije obilazi svijet.

"Trebao sam biti igrač utakmice, ali k***c, on je ušao", poručio je Klich na što su se nasmijali njegovi saigrači u svlačionici.

DC United je tako na najbolji mogući način započeo novu sezonu, a osim njih pobjede su u Istočnoj konferenciji upisali Philadelphia Union, Nashville, Inter Miami, Cincinnati, Atlanta United, New England Revolution i Orlando City. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi