Ko kaže da Amerikanci ne shvataju fudbal ozbiljno?
Foto - Screenshot

Demolirali im automobile

Ko kaže da Amerikanci ne shvataju fudbal ozbiljno?

Midhat Šljivak

DC United kojeg s klupe predvodi legendarni Wayne Rooney doživio je protekle noći pravu katastrofu na svom terenu.

Audi Field u Washingtonu vidio je pravu katastrofu Uniteda. Njih je Philadelphia Union deklasirala sa 6:0 i ostavila je navijače u nevjerici.

Fudbal je sve popularniji u Sjedinjenim Američkim Državama. Nekad ga nisu ozbiljno shvatali, ali sve je više emocija prema ovom sportu i navijači to iskazuju na svoj način.

Tako su fanovi DC Uniteda odlučili pokvariti veče protivničkim navijačima koji su došli u Washington. Za poraz su im se osvetili na automobilima.

Grupa huligana uspjela je ući na parking gdje su bili automobili navijača Philadelphije. Razbili su sve što su mogli na njima i ostavili su ogromnu štetu.

Oglasi

Ovo je dokaz da fudbal nije samo zabava u SAD-u. Navijači ga shvataju ozbiljno i počeli su već koristiti metode za obračun s protivnicima koje su dobro poznate u ostatku svijeta.

Nakon utakmice trener DC Uniteda Wayne Rooney bio je realan i iskren u izlaganju. Njegov tim nema kvalitet za velike stvari.

"Razočaran sam, frustriran i osramoćen. Ovo boli. Nikad ne želim više doživjeti ovako nešto. Svaki igrač u drugom poluvremenu je bio potpuni stranac u odnosu na ono što sam vidio ranije. Utakmica se može izgubiti, ali postoje određeni maniri kojim se ne dopušta ovako nešto", istakao je Rooney.

"Znao sam s kakvim poteškoćama se nosimo. Imali smo neke šanse za doigravanje, ali realno te šanse više ne postoje", rekao je Rooney i nastavlja:

"Najvažnije je da izgradimo tim koji može biti kompetitivan. Treba nam više igrača, to svi znamo. S ovom trenutnom ekipom ćemo probati što više napredovati do kraja sezone, a zatim ćemo pritisnuti vlasnike da dovedemo igrače koji nam mogu biti od koristi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi