Fenerbahče ne miruje - Sljedeći na redu je fudbaler iz regiona, a pregovori su već počeli

Kartalov tim sve je moćniji

Fenerbahče ne miruje - Sljedeći na redu je fudbaler iz regiona, a pregovori su već počeli

Edmir Škorić

Turski velikan Fenerbahče dobro se pojačao i još uvijek pojačava ove zime. Prvi je stigao Leonardo Bonucci, danas se očekuje Rade Krunić, a treći bi trebao biti fudbaler iz Srbije.

Fenerbahče se ne šali. Bonucci je stigao iz Union Berlina, potom stiže veznjak iz Milana, reprezentativac BiH Rade Krunić, a sada su Turci krenuli po napadača Partizana.

Kako javljaju mediji u Srbiji, pozivajući se na turske, Fenerbahče je danas počeo pregovore sa crno-bijelima oko kupovine Matheusa Saldanhe.

24-godišnji Brazilac igra u napadu, kao centarfor i po potrebi desno krilo, tako da će pojačati ofanzivni dio turskog tima te
će pomoći Edinu Džeki koji je sa 16 golova prvi strijelac ne samo svog tima nego kompletne lige. Podsjećanja radi, Mauro Icardi iz Galate ima 12 golova na kontu.

Saldanha ima s Partizanom ugovor do ljeta 2027. godine, a tržišna mu je vrijendost pet miliona eura, pa se očekuje da njegov odlazak napuni kasu beogradskog velikana, trenutnog lidera na tabeli u Srbiji, ali nije poznato koliko će Fener platiti za njegove usluge.

Oglasi

Uostalom, nije poznato ni hoće li Saldanha dobiti zeleno svjetlo da napustio Partizan, koji bi njime puno izgubio u utrci za titulu. Ipak, radi se o igraču koji je dao čak 14 golova na 18 prvenstvenih mečeva u Srbiji.

On je u Partizan došao iz Neftči Bakua, a bio je na posudbi u Japanu. Igrao je još u Kini, te brazilskoj Bahiji u kojoj je ponikao.

Ako zaista ode, bit će to težak udarac za crno-bijele, budući da su već ostali bez Mihajla Ilića, koji je bio nosilac Partizanove igre u prvom dijelu sezone, a sada je na pragu transfera u Bolognu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sigurno bi odlaskom tako kvalitetnih igrača Partizan bio oslabljen u drugom dijelu sezone, a treba istaknuti da ima samo jedan bod prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.

Ipak, takođe treba imati na umu da crno-bijeli imaju financijske probleme i prodaje važnih igrača nisu ništa novo i neočekivano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi