Neftchi ostao bez svog najboljeg igrača: "Ovdje nema mjesta za one kojima je samo stalo do novca"

Brazilac otišao u Partizan

Neftchi ostao bez svog najboljeg igrača: "Ovdje nema mjesta za one kojima je samo stalo do novca"

Edmir Škorić

Samo dva dana prije prve utakmice 2. pretkola Konferencijske lige protiv Željezničara, Neftchi je odlučio da odstrani Matheusa Saldanhu, ali on je ionako već bio na putu za Srbiju.

Saldanha je bio najbolji igrač azerbejdžanskog velikana. On je posuđen iz japanskog JEFF Uniteda od početka ove godine, pa sve do početka 2024. godine. Međutim, sada želi da seli u Beograd jer je stigla ponuda Partizana, dok je klub namjeravao da ga zadrži do kraja posudbenog ugovora.

Partizan je poslao ponudu Japancima, koji su je objeručke prihvatile. Iako je bio planiran za mečeve protiv Željezničara, Brazilac više neće igrati ni minut za Neftchi.

"Nogometaš, koji je u posljednjem intervjuu izjavio da ima ugovor s Nefthcijem i da će ostati u momčadi do kraja, zatražio je od uprave kluba dopuštenje da ode nakon ove ponude. No, uprava kluba više ga je puta obavijestila da ga ne želi pustiti iz ekipe u trenutnoj situaciji, odnosno na početku sezone, nekoliko dana prije utakmica UEFA Konferencijske lige. Unatoč svim ovim upozorenjima, Mateus Saldanha je iz raznih razloga proteklih dana izbjegavao sudjelovati na treninzima, te nije neovlašteno sudjelovao na treningu održanom 24.07.2023".", navodi se u saopštenju Neftchija.

"Uprava je službeno obavijestila i njega i njegovog menadžera o takvim postupcima nogometaša. Navedeno je da Neftchi PFK, bez obzira na njihov identitet, neće nasilno zadržati nikoga kome je materijalnost iznad svega, ko nije vezan za njegove boje, ko nije spreman boriti se za dres. Stoga je odlučeno da se brazilski nogometaš izbaci iz tima. Onaj ko nije srcem uz Neftchi ne treba biti u Neftchiju. U klubu kao što je Neftchi nema mjesta za nogometaša kojem je samo stalo do novca".

Oglasi

"Želimo uvjeriti naše navijače da će unatoč činjenici da je Mateus Saldanha doveo našu momčad u tešku situaciju nekoliko dana prije naše prve utakmice u UEFA Europskoj konferencijskoj ligi, uprava i stručni štab kluba pronaći najprihvatljiviji izlaz iz situacije. Trenutno se radi na ozbiljnom transferu kako bi se ojačala naša ofenzivna linija", stoji u saopštenju.

Ovaj 23-godišnji Brazilac je igrao u Bahiji, a u Neftchi je došao na psoudbu iz japanskog JEF Uniteda početkom godine. Sada odlazi u Partizan, a propušta mečeve sa Željezničarom.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U Neftchi je stiglo čak pet pojačanja ovog ljeta, a najzvučnije Yuri Matias, koji je plaćen Cluju 400.000 eura. Radi se o stoperu, dok je Erwin Koffi došao da pojača poziciju desnog beka.

Klub su također pojačali i zadnji vezni Qara Qarayev, Mark Tamas, također stoper, dok je ofanzivno doveden jedino Filip Ozobić.

Top Komentari

BogatiDijasporac
Neftschi se haman raspade pred gostovanje. Haj'mo Plavi, tricu im utrpajte.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti