FK Sarajevo potvrdio još jedan raskid ugovora

Rashid Abubakar napustio Koševo

FK Sarajevo potvrdio još jedan raskid ugovora · Zvanično

Endin Čaušević

FK Sarajevo na kraju prvog dijela sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine zahvalilo se na saradnji nekoliko fudbalera, a među njima je i Rashid Abubakar koji je sporazumno raskinuo ugovor.

Jasno je da nas ove zime čekaju velike promjene u igračkom kadru bordo kluba jer na Koševu nisu zadovoljni igrama pojedinih fudbalera u prvom dijelu sezone.

Sarajevo je prije nekoliko dana potvrdilo da je Mirza Varešanović novi trener ovog kluba i pred njim je veliki posao, a prije svega to se odnosi na igrački kadar za drugi dio sezone.

Bordo klub se pojedinim igračima već zahvalio na saradnji, a danas je to Sarajevo uradilo i kada je u pitanju Rashid Abubakar.

Fudbaler iz Gane je u Sarajevo stigao pred početak ove sezone, ali očito je da nije opravdao očekivanja i odlučili su se na sporazumni raskid saradnje.

"Rashid Abubakar u nastavku sezone neće nositi dres FK Sarajevo. Nakon završetka prvog dijela sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo i igrač su odlučili sporazumno raskinuti ugovor. Rashidu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere!", saopštili su iz Sarajeva.

On je stigao u Sarajevo iz ekipe Accra Lions i imao je ugovor do kraja 2023. godine, no sreću će sada potražiti u drugom klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Abubakar je u dresu Sarajeva odigrao ukupno pet utakmica u Premijer ligi, a debitovao je na gostovanju protiv Veleža.

Ovaj 22-godišnjak ponikao je u Accra Lionsima, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još u kineskom Heilongjiang Ice Cityju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
ovice ostat bez igraca kokuzi a najavljivali kule i gradove kadje kod njiha bijo oni amidja kako suga zvali
2 4
anga
Dobar igrac...sjecam se protiv zrinskog cini mi se, da je imao i sut.... to je to od njega.... xD
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi