Brat Paula Pogbe napokon na slobodi, a to se zvijezdi Juventusa neće svidjeti

Pušten iz pritvora

Brat Paula Pogbe napokon na slobodi, a to se zvijezdi Juventusa neće svidjeti

Edmir Škorić

Brat veznjaka Juventusda Paula Pogbe, Mathias, pušten je iz zatvora, potvrdio je njegov advokat.

Mathias je uhapšen zajedno s još tri osobe u septembru ove godine zbog navodne zavjere protiv Juventusove zvijezde Paula Pogbe.

Bivši veznjak Manchester Uniteda otišao je na policiju u Francuskoj i Italiji nakon što je dobio prijetnje i pokušaje iznude. Sada je Mathiasov advokat Yassine Bouzrou potvrdio za Le Parisien i BFMTV u Francuskoj da je njegov klijent pušten iz zatvora.

Mathias je objavio nekoliko videa u kojima je rekao da će iznijeti 'eksplozivna otkrića' o svom bratu, uključujući i to da je unajmio vrača da začara njegovog sunarodnjaka Kyliana Mbappea.

Pogba je odbacio optužbe i rekao istražiteljima u Francuskoj da su ga prošlog marta uhvatili prijatelji iz djetinjstva i drugi ljudi s kapuljačama s puškama. Banda je od njega navodno tražila 13 miliona eura i navodno ukrala 300.000 eura i kreditnu karticu.

Mathias je potom objavio nekoliko automatiziranih tweetova nakon što je 14. septembra uhapšen s novim optužbama protiv svog brata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pogbin brat u pritvoru je proveo 89 dana.

Zbog povrede Paul Pogba nije igrao na Svjetskom prvenstvu u Kataru za Francusku, a u međuvremenu je sve bliže potpunom oporavku i povratku na terene početkom 2023. godine, kada će se nastaviti Serija A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti