Je li Paul Pogba sam sebi 'završio karijeru' nevjerovatnom odlukom?
Foto - EPA

Ozbiljan problem s koljenom

Je li Paul Pogba sam sebi 'završio karijeru' nevjerovatnom odlukom?

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Paul Pogba (29) zbog povrede će propustiti Svjetsko prvenstvo u Kataru, a u dresu Juventusa sigurno neće debitovati do naredne godine nakon što se odlučio operisati povrijeđeno koljeno.

Paul Pogba vratio se proteklog ljeta u Juventus nakon šest skromnih sezona u Manchester Unitedu, ali za torinskog velikana još uvijek nije upisao zvaničan nastup zbog povrede koljena.

Francuz je krivac što ga još nema na terenu. Umjesto operacije izabrao je konzervativne metode liječenja i na kraju mu takve terapije nisu upalile pa je ipak morao pod nož.

Iz Juventusa tvrde da su Pogbu savjetovali da odmah ide na operaciju. Međutim, nisu ga mogli uvjeriti i on je odabrao šta će da radi. O tome je večeras govorio direktor Stare dame Pavel Nedved.

"Ne možeš natjerati fudbalera da ide na operaciju bez obzira na to što je on naš uposlenik i što ga plaćamo. Odabrao je konzervativnu terapiju i nije prošlo dobro. Zatim je otišao na operaciju, koja također nije dobro prošla", rekao je Pavel Nedved.

Prvobitni plan je bio da se Pogba na teren vrati prvog vikenda u novembru. To se neće desiti.

Oglasi

"Nadali smo se da će biti spreman u ovom periodu. I on je očekivao isto. Trebao se vratiti 5. novembra i usput zaigrati i na Svjetskom prvenstvu. Na kraju je odlučio da ne ide na SP, možda je prerano saopštio tu odluku, ali on je dobar čovjek i fudbaler", istakao je Nedved.

Nakon ovih riječi Pavela Nedveda mnogi se pitaju hoće li se 29-godišnji francuski fudbaler ikada uspjeti kako treba oporaviti od povrede.

Pogbu su navijači Stare dame nestrpljivo čekali. Vjerovali su da će biti veliko pojačanje i vidjet ćemo hoće li se vratiti na teren u punom kapacitetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Činjenica da operacija nije prošla baš najbolje svakako je zabrinjavajuća. To će produžiti dužinu oporavka, pa Pogbe na terenu neće biti do 2023. godine.

Vremena za potpuni oporavak ima dovoljno. Jasno mu je kako alternativne metode oporavka nisu baš najpametniji izbor i ostaje nam da vidimo u kakvom stanju će se Francuz pojaviti na terenu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lingafo
srbijansko novinarstvo na djelu :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti