Kao "uvrijeđena mlada" okrenuo leđa BiH: "Mnogo toga osjećam i prema Švedskoj"

Zinedin Smajlović govorio za švedske medije

Kao "uvrijeđena mlada" okrenuo leđa BiH: "Mnogo toga osjećam i prema Švedskoj"

Eldar Ganibegović

Pored Silvija Ilinkovića i Muhameda Huskovića, Bosna i Hercegovina je u proteklih mjesec dana izgubila i Zinedina Smajlovića. On se odlučio odazvati na poziv mlade reprezentacije Švedske, te je u razgovoru za tamošnje medije otkrio nekoliko detalja.

Prošlog mjeseca je U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine počela kvalifikacije za EURO. Protivnici su bili Slovenija u Sarajevu i Austrija u Riedu.

U konkurenciji za te utakmice bio je i mladi fudbaler Leccea, Zinedin Smajlović. Selektor Igor Janković se ipak odlučio da šansu da fudbalerima koji igraju seniorski fudbal, što je ozbiljno zasmetalo Smajloviću.

Stigao je u međuvremenu poziv u mladu reprezentaciju Švedske, koji je Zinedin Smajlović i prihvatio, te poželio sreću Bosni i Hercegovini u nastavku kvalifikacija.

Sada je član Leccea govorio za švedske medije. Očito mu je itekako zasmetalo što nije dobio šansu protiv Slovenije i(li) Austrije.

Oglasi

"Bilo je to razočarenje. Nije bilo baš onako kako se razgovaralo prije mog izbora, ali ne želim da ulazim u dalje detalje.

Svakako je nešto više u pitanju. Teško je bilo prvobitno prihvatiti ponudu Bosne i Hercegovine jer osjećam mnogo toga i prema Švedskoj baš kao i prema BiH. Sada sam ovdje i to je to", istakao je.

"Mnogo rada je ispred mene, ali ovo je samo početak. Sve se dogodilo veoma brzo. Uvijek sam vjerovao u sebe da ću, kada mi se ukaže prilika, pokazati šta mogu", još je rekao Smajlović.

Na neki način Švedska nam se sveti. U prethodnim godinama "ukrali" smo im Ahmedhodžića, Hadžikadunića i Nalića. No, ne treba zaboraviti da je njihova najveća legenda porijeklom iz BiH. U pitanju je naravno Zlatan Ibrahimović. 

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
nije lud da igra za repstaciju koju je vodijo propali usmrdjeli cevabdjija hadjibegic
1 2
Ja jos nisam cuo da je ijedan Srbin ili Hrvat odbio igrati za reprezentaciju Hrvatske i Srbije, uzmimo primjer Mitrovica, koji je rodjen u Belgiji on igra za Srbiju, Milicevic Savic rodjen u Spaniji a on igra za Srbiju, Srbin ili Hrvat iz dijaspore ne igra za reprezentaciju Srbije ili Hrvatske samo u slucaju ako ga ne pozovu, pa se tek onda odluci igrati za reprezentaciju druge zemlje. Dok Bosnjak iz dijaspore neki hoce a neki nece da igra za BH, pa sta onda reci kakvi su Bosnjaci kao narod, nazalost medju Bosnjacima ima dosta ba...lija, e ba...lije su te koji su najveci izrodi svoga naroda, nazalost ima ih medju Bosnjacima, dok to nije slucaj sa Srbima i Hrvatima u dijaspori. Neki od Bosnjaka komentarisu ovako sta mu je Bosna dala pa da igra za Bosnu, pa ni Srbija i Hrvatska nista nisu dali za taj svoj narod, pa ipak iz dijaspore oni mole i nude se da igraju za Srbiju ili Hrvatsku, dok je slucaj kod Bosnjaka drugaciji da oni iz Bosne mole da nasi igraci dodju da igraju za BH, i onda kad neko nazove Bosnjak ba..lijom, ne treba da se ljuti, jer zasluzuje taj epitet, sva sreca pa svi Bosnjaci nisu takvi.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi