Matić žestoko 'opleo' po Brychu: Bio je katastrofalan!

Teške optužbe na račun njemačkog suca

Matić žestoko 'opleo' po Brychu: Bio je katastrofalan!

Jedan od najboljih srbijanskih fudbalera Nemanja Matić imao je svašta za reći nakon šokantnog poraza od Švicarske (2:1) u 90. minuti utakmice.

Matić je bio iskren i rekao da njegova ekipa nije najbolje odigrala u završnici susreta, a zatim je 'opleo' po Felixu Brychu koji je, kako je rekao, drastično oštetio Srbiju.

"Svima nam je krivo što je na kraju ovako ispalo, što smo izgubili utakmicu. Dali smo sve od sebe, ali golove smo primili naivno. Imali smo sve u svojim rukama, trebalo je to da privedemo kraju na drugi način, ali nismo u tome uspjeli. Toje sada za neku dublju analizu", započeo je Matić, koji se raspričao kada su mu novinari spomenuli njemačkog suca:

"Sudac je bio katastrofalan", ispalio je Matić iz prve, te potom nastavio: "Svaku loptu 50-50 davao je njima. Dva ili tri auta na njihovoj polovini su pripala Švicarcima, čist penal nam nije dosudio. Barem da je pogledao VAR, ali ne znam jesu li mu javili iz kabine da to pogleda".

"Meni i Luki (Milivojević op.a.) je dao žute kartone u prvom poluvremenu, kao i Sergeju (Milinković-Savić op.a.), da kažem bezveze, za neki prvi start, tako da već u drugom nismo mogli biti tako agresivni u sredini. U drugom je meni naglasio da imam samo još jednu šansu da napravim faul i da će mi dati crveni karton. Ali dobro, njega će valjda FIFA analizirati i da ocijeniti onako kako je zaslužio", dodao je Matić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezista Manchester Uniteda je za kraj dodao i da je svjestan da Srbiju u posljednjem kolu čeka izuzetno težak zadatak protiv Brazila, ali da ništa nije nemoguće ukoliko se utakmica odigra na najvišem nivou.

"Dat ćemo sve od sebe, tu više nemamo šta da izgubimo. Bit će nam teško jer smo se mnogo emotivno istrošili nakon ove utakmice".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi