Matični klub Andyja Robertsona objavio njegovu sliku iz mlađih dana i nasmijao sve

Lijep gest škotske ekipe

Matični klub Andyja Robertsona objavio njegovu sliku iz mlađih dana i nasmijao sve

S. Grebović

Liverpool je u utorak veče napravio prvorazrednu senzaciju nadoknadivši 3:0 iz prvog meča i to bez pomoći Mohameda Salaha, Roberta Firmina i Nabyja Keite.

Redsima će 1. juna na stadionu Wanda Metropolitanu biti protivnik rival iz Premiershipa, ekipa Tottenhama, koja je također napravila podvig.

Četa Mauricija Pocettina je nakon velikog preokreta slavila sa 3:2, a duboko u sudijskoj nadoknadi pogodio je sjajni Lucas Moura koji je tako zabilježio het trik.

Biće to prvo englesko finale još od 2008. godine i utakmice u Moskvi između Manchester Uniteda i Chelseja u kojoj su slavili Crveni đavoli nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Nezamjenjivi prvotimac u ekipi Jurgena Kloppa, Andy Robertson odigrao je sjajan meč jer je, žargonski rečeno 'u džep strpao' Coutinha koji je tu večer bio potpuno neprimjetan.

Sjajni Škot je u Liverpool doveden 2017. godine iz redova Hull Cityja u transferu vrijednom 'samo' devet miliona eura. Vrijedi istaći da je na njegovom dovođenju isistirao upravo njemački menadžer za kormilom Redsa.

Robertson se od samog dolaska u Liverpool nametnuo u početnoj postavi pa je danas odbrana ove ekipe nezamisliva bez njega. Karijeru je počeo u škotskom Queen's Parku koji se prisjetio svog nekadašnjeg igrača.

U ovoj ekipi je još kao 15-godišnjak počeo da trenira, a njegov bivši klub mu je putem svog Twittera poželio sreću u finalu uz fotografiju mladog Andyja.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi