U Premijer ligi BiH upisao preko sto nastupa, sada se vratio u 1. HNL

Stiže iz Mađarske

U Premijer ligi BiH upisao preko sto nastupa, sada se vratio u 1. HNL

S. Mlaćo
Nekadašnji član Zrinjskog Matija Katanec pronašao je novi klub.

Katanec se vratio u elitni rang hrvatskog fudbakla i potpisao je ugovor sa NK Varaždin.

Svojeveremeno je nastupao u Bosni i Hercegovini, a najveći trag ostavio je u Zrinjskom, odakle je otišao u Mađarsku, tačnije Mezokovesd početkom 2018. godine.

Katanac je u dresu aktuelnog prvaka BiH odigrao 77 utakmica, a u ovaj klub je stigao 2016. godine iz italijanske Spezije, a u Bosni i Hercegovini je nastupao još za Gradinu i Radnik iz Bijeljine.

Nakon Mezokovesda nastupao je i za Zalaegerzeg, a ukupno je u elitnom rangu mađarskog fudbala odigrao 94 utakmicu. Uspio se upisati i u listu strijelaca.

U Hrvatskoj je branio boje HNK Gorica te NK Varaždin, Croatia Sesvete, a u elitnom rangu hrvatskog fudbala je odigrao 18 utakmica.

Katanec je nastupao i za omladinske hrvatske selekcije, a u karijeri je osvojio i tri naslova i to sa mostarskim Zrinjskim.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na kraju dodajmo da je Varaždin jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela hrvatskog prvenstva te da se trenutno nalazi na 3. mjestu tabele sa 12 osvojenih bodova.

Odigrali su Varaždinci osam utakmica uz učinak od po tri pobjede i remija, te dva poraza, a danas su savladali Goricu rezultatom 2:1.

U narednom 9. kolu Varaždin ide u goste Lokomotivi koja je u sedam mečeva osvojila šest bodova i upravo na ovom meču Katanec bi mogao debitovati za svoj novi klub.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi