Doživotno suspendovan jer je igrao pod lažnim imenom, a jutros primio najteži poziv u životu

Matko Miljević pao na samo dno

Doživotno suspendovan jer je igrao pod lažnim imenom, a jutros primio najteži poziv u životu

Endin Čaušević

Od Matka Miljevića očekivala se velika karijera, ali ono što je on uradio bacilo je mrlju na njega za sva vremena. Bez dozvole je igrao u amaterskoj ligi pod lažnim imenom dok je ugovorom bio vezan za Montreal. Otkriveno je šta je napravio, a najteži udarac dobio je jutros kada ga je kontaktirao njegov klub.

Miljević je ponikao u Argentinos Juniorsima i prije dvije godine odlučio je da dođe u MLS gdje je potpisao ugovor s Montrealom, no nije uspio baš da opravda očekivanja.

Ovaj 22-godišnjak potom pravi veliku grešku i na nagovor prijatelja odlučio je pod lažnim imenom da nastupa u amaterskoj ligi u Kanadi gdje je odigrao tri meča i imao sjajan učinak, no potom se sve otkrilo.

Miljević se potukao na jednoj utakmici i udario šakom u glavu protivnika, a kada je policija reagovala saznala se istina. Otkriveno je da je Miljević igrao pod lažnim imenom i da nije imao uopšte dozvolu Montreala da radi tako nešto.

Amaterska liga je odmah doživotno suspendovala Miljevića igranja u tom rangu, a nekoliko dana kasnije uslijedio je najteži udarac za ovog 22-godišnjaka.

Oglasi

Momak koji je svojevremeno bio na radaru i bh. reprezentacije je dobio jutros poziv čelnika Montreala na kojem mu je saopšteno da se raskida ugovor jer je uradio ono preko čega oni ne mogu preći.

Miljević je u Montrealu godišnje zarađivao oko 500.000 dolara, ali sada sve pada u vodu i pitanje je da li će uspjeti pronaći novi klub.

Ovaj 22-godišnjak se povezivao s reprezentacijama Hrvatske i BiH, a zanimljivo da je u omladinskim kategorijama igrao za Argentinu i Ameriku za koju se kasnije i odlučio da nastupa.

Očekivala se od njega velika karijera, no mrlja koju je bacio sam na sebe će teško biti izbrisana i sada se svi pitaju da li će se ovaj dečko uspjeti ponovo vratiti na veliku scenu.

Inače, Miljević je s Montrealom imao ugovor do kraja 2024. godine uz opciju produženja saradnje na još godinu dana. Ove sezone odigrao je deset mečeva i upisao tek jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi