Novi Plemić poželio, armija navijača Zrinjskog mu odmah ispunila želju

Uoči revanša s Urartuom

Novi Plemić poželio, armija navijača Zrinjskog mu odmah ispunila želju

Eldar Ganibegović

Uoči revanš utakmice Zrinjskog i Urartua, novajlija u redovima Plemića, imao je jednu logičnu želju, a armija navijača Zrinjskog će mu je i ispuniti.

Zrinjski je na odličnom putu da se plasira u drugo pretkolo Lige prvaka. Prvak Bosne i Hercegovine je u Armeniji u prvom meču slavio protiv Urartua s 0:1 i ima sve u svojim rukama u revanšu u Mostaru.

Izabranici Krunoslava Rendulića će u utorak od 20 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom dočekati prvaka Armenije, te su favoriti za prolazak dalje.

Novi fudbaler u redovima Zrinjskog koji je zvanični debi u dresu s lentom upisao upravo u Jerevanu, za Zrinjski TV je prokomentarisao prvu i najavio revanš utakmicu.

"Drago mi je zbog debija, a još više zbog pobjede. Imao sam tu priliku, ali malo je sreće falilo da postignem gol. Bitno je da smo pobijedili", rekao je Stanić, te dodao:

"Prednost imamo, ali očekujem isto tešku utakmicu kao i tamo. Sigurno ništa nije gotovo. Sada se dalje spremamo i želimo se u još boljem svjetlu pokazati pred domaćom publikom."

Oglasi

Stanić se zahvalio navijačima koji su otputovali u daleki Jerevan, te poželio da u revanš utakmici bude ispunjen stadion:

"Naravno da nam je značila puno. Svaka im čast na tome, a u Mostaru nadam se da će biti ispunjen stadion."

Želja će mu se i ostvariti zahvaljujući navijačima prvaka Bosne i Hercegovine, pošto je Zrinjski danas objavio kako je stadion rasprodat.

RASPRODANO. 🔥 #HŠKZ #MostarskiEuropski

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Saturday, July 15, 2023

"Dosta su iskusna ekipa s dobrim individualcima. Nisu bezveze ekipa i s razlogom su osvojili duplu krunu u Armeniji", još je dodao Stanić. 

U drugom pretkolu će Zrinjski ako prođe igrati protiv boljeg iz dvomeča Swift - Slovan, dok će u slučaju ispadanja evropski put nastaviti u Konferencijskoj ligi gdje bi u drugom pretkolu igrao protiv poraženog iz dvomeča Farula i Sheriffa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, prolazak u drugo pretkolo Lige prvaka garantuje najmanje play-off Konferencijske lige, dok bi plasman u treće pretkolo značio i osiguranu grupnu fazu trećeg po rangu UEFA-inog takmičenja, što bi bio historijski uspjeh za bh. klupski fudbal. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Čuj armija navijača, svašta.
0 4
velaMo
U čemu je problem Adriane . Ima li nas 100 i jesmo li svi išli boli te ... kao što mene boli koliko je HZ išlo u Gruziju ili će manijaci u Bjelorusiju . Podržavaju svoj klub kao mi svoj. S HŠK Zrinjskim se radujemo s HŠK Zrinjskim tugujemo ???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi