Odlučio ostati u Evropi: Matsu Hummelsu stigao poziv, čini se da je poznato gdje nastavlja karijeru

Odbio ponude iz Saudijske Arabije i MLS-a

Odlučio ostati u Evropi: Matsu Hummelsu stigao poziv, čini se da je poznato gdje nastavlja karijeru

Edmir Škorić

Za iskusnog stopera Matsa Hummelsa postoji veliko interesovanje nakon što je prije nekoliko dana postao slobodan igrač.

Hummels je neočekivano postao slobodan igrač. Njemu je istekao ugovor i Borussia nije imala namjeru da mu ponudi novi, pa je došlo do raskida saradnje.

U samo dva dana Borussia je ostala bez trenera Edina Terzića i jednog od najvažnijih igrača. Njih dvojica bili su u svađi tokom sezone, pa je očigledno klub riješio da obojicu otpusti.

I smjena Terzića je došla kao iznenađenje budući da je pod njegovim vodstvom klubom izborio finale Lige prvaka.

Hummels je osim za Borussiju igrao jedno za Bayern. U Dortmundu je proveo najveći dio karijere, a tu je osvojio dva njemačka kupa i domaći superkup te je postigao 38 golova na 508 nastupa.

Oglasi

U 40 nastupa ove sezone zabio je četiri gola i upisao asistenciju. Nije pozvan na Euro, pa saad može da se odmara, ali veoma brzo će imati novi klub. Za 35-godišnjeg Nijemca interesovali su se timovi iz Saudijske Arabije i MLS-a, ali on navodno zbog supruge nije htio da napušta Evropu.

Sada je stigla ponuda turskog velikana Bešiktaša, koji namjerava da ga angažuje. Tako bi iskusni stoper mogao postati nova zvijezda u Superligi u koju je nedavno stigao Jose Mourinho, a prethodno su u ligu dolazili veliki igrači kao što su Džeko, Tadić, Livaković, Fred, Bonucci, Krunić, Icardi, Mertens, Ziyech, Rebić i mnogi drugi.

Hummels bi u narednom periodu trebao dati odgovor Bešiktašu i vjeruje se da bi taj poziv mogao da bude izuzetno primamljiv sada već bivšem igraču Borussije. Bešiktaš je prošle sezone bio u sjeni Fenera i Galate, ali ima jako kvalitetan tim koji bi uz par dobrih pojačanja mogao da postane konkurentan gradskim rivalima u borbi za titulu.

Legendarni Nuri Sahin naslijedio Edina Terzića na klupi Borussije Dortmund

Sportski direktor Lars Ricken, te Sebastian Kehl održali su razgovore sa Sahinom danas, te je odlučeno da on bude novi trener tima iz Dortmunda.

Oglasi

Sahin je tako potpisao ugovor do kraja juna 2027. godine, te je od danas novi trener Borussije Dortmund i to naravno umjesto Terzića koji je napustio ovaj klub.

"Velika je čast za mene postati novi trener Borussije Dortmund. Hvala svima u klubu što su mi dali ovu priliku. Radujem se radu u Borussiji. Od prvog dana uradit ćemo sve kako bi ispunili svoje ciljeve", rekao je Nuri Sahin.

Osim njega za klupsku stranicu govorio je i Lars Ricken koji je sportski direktor kluba.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Presretni smo da ovu odgovornost možemo dati Nuriju Sahinu. Čovjek je to koji predstavlja mlađe generacije našeg kluba. Radio je ovdje u proteklim godinama i pripremao se za ovaj trenutak.

Radit ćemo zajedno na svojim ambicijama i vjerujemo mu. Tačnije, ubjeđeni smo da će Nuri pokazati da je ovo bio pravi potez napravljen sa naše strane", kazao je Ricken.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi