Od sreće nije znao šta da uradi: Pessina postao hit na internetu zbog čudne proslave gola

Italijani prošli u četvrtfinale

Od sreće nije znao šta da uradi: Pessina postao hit na internetu zbog čudne proslave gola

E. Čaušević

Reprezentacija Italije uz dosta muke uspjela je da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Azzurri su blistali u grupnojh fazi ovog takmičenja i očekivalo se da će se bez problema obračunati u osmini finala protiv selekcije Austrije, ali se to nije desilo.

Austrijanci su pružili fantastičan otpor u sinoćnjoj utakmici na Wembleyju, te su poraženi tek nakon produžetaka sa 2:1. Italija je očekivala laganu pobjedu i plasman dalje, ali su pokazali slabosti u svojoj igri po prvi put na ovom Euru.

Italijani su otpor Austrije uspjeli da slome tek u produžecima kada je Roberto Mancini napravio dobre izmjene.

Šansu u drugom dijelu, između ostalih, dobili su Matteo Pessina i Federico Chiesa koji su uspjeli da postignu golove i tako osiguraju svojoj reprezentaciji plasman u narednu rundu.

Chiesa je pogodio prvi za 1:0, a drugi pogodak za Italijane zabio je Pessina koji se našao u centru pažnje javnosti zbog načina proslave.

Oglasi

Pessina očito od sreće nije znao šta da uradi jer je jasno koliko njemu ovaj gol predstavlja. Počeo je trčati po terenu, a zatim se bacio na glavu i nasmijao mnoge koji su pratili meč.

Image

Image

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Ovaj 24-godišnjak našao se u reprezentaciji Italije nakon odlične sezone koju je imao u dresu Atalante.

Pessina je u minuloj sezoni za Atalantu odigrao 40 mečeva u svim takmičenjima, te je zabio četiri gola i dodao dvije asistencije.

Top Komentari

spectron
E moj Čauševiću....bolje da si nam koju sliku Wande bacio da joj vidimo zmijsko tijelo :')
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije