Ko je najbolji veznjak u historiji Njemačke? Matthaus misli da zna odgovor

Dilema nije imao

Ko je najbolji veznjak u historiji Njemačke? Matthaus misli da zna odgovor

Edmir Škorić

Legendarni njemački nogometaš Lothar Matthaus nema dilemu kada je u pitanju najbolji veznjak Njemačke.

Njemačka je kroz historiju imala veliki broj vrhunskih igrača, a naročito na sredini terena. Iako se sam može svrstati u veznajke, Matthaus je za najboljeg veznjaka Njemačke odabrao Tonija Kroosa.

"Jednom ste rekli da se smatrate najboljim njemačkim veznjakom u historiji...", govorio je novinar Marce Matthausu, a ovaj ubrzo demantovao tu rečenicu.

"Nikad to nisam rekao. Sada radim kao komentator na televiziji, a znate kakvi su novinari (smijeh). Vole stvarati priče. Ne, nikad to nisam rekao. Bio sam dobar igrač koji je igrao za velike momčadi: Bayern, Gladbach, Inter i Njemačku. Ako neko kaže da sam najbolji, super, ali ja to ne kažem. Rekao bih da je Toni Kroos najbolji njemački veznjak. Ako pogledamo njegove titule, on je broj jedan. Toni je vrlo elegantan, precizan i uvijek bira prave poteze. Ima radar i zna kada treba biti brz u užurbanom tempu Real Madrida".

Svojevremeno je Matthaus imao priliku da 90-ih nosi drs Real Madrida, ali je odbio tu mogućnost.

"Upoznao sam tadašnjeg Realovog predsjednika Mendozu 1991. godine u Ženevi. Htio je da nosim dres Reala, ali ja sam imao ugovor s Interom i do 1993. godine to nije bilo moguće".

Oglasi

Da li je Njemačka jedan od favorita na Svjetskom prvenstvu?

"Da, ali kao i Argentina, Španija, Francuska... ima šest-sedam kandidata. I Brazil je naravno tu. Morate gledati cijelu ekipu, a ne samo početnih jedanaest. Uvijek ima iznenađenja. A ovo će biti posebno prvenstvo, s igračima u vrhunskoj formi, boljoj nego na Svjetskom prvenstvu ljeti", jasan je Matthaus.

On je u intervjuu za Marcu također govorio o ovosezonskoj Ligi prvaka. Real ili Bayern?

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nadam se da će ovaj put Bayern biti bolji", uz smijeh je odgovorio nekadašnji reprezentativac Njemačke.

Matthaus je nakon impresivne igračke karijere imao i skromnu trenersku karijeru. Radio je kao trener Rapid Beča, Partizana, Atletico Paranensea, Red Bull Salzburga, Maccabi Netanyje, te je jedno vijeme vodio selekcije Mađarskse i Bugarske.

Top Komentari

Klicko
Po čemu panj kros pored ozila a da ne idem dalje u historiju haha
1 4
C.Banks
Michael Ballack je ubjedljivo naibolji veznjak Njemačke ikada. Strašni su bili i Švajnstajger i Efemberg. Sva trojica su bolji i od Krosa i Ozila
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti