Matthaus ne želi preuzeti reprezentaciju Kosova
Foto: EPA

Legendarni Nijemac

Matthaus ne želi preuzeti reprezentaciju Kosova

Nekadašnji reprezentativac Njemačke Lothar Matthaus odbacio je mogućnost preuzimanja Kosova. 

Prethodnih dana u regionu se špekulisalo da bi novi selektor najmlađe reprezentacije na evropskom tlu mogao postati legendarni Matthaus, međutim on je u izjavi za B92 demantovao da će naslijediti Alberta Bunjakua. 

"Selektor? Nema šanse. Oštro demantujem mogućnost preuzimanja reprezentacije Kosova", kazao je Matthaus.

Matthaus trenerski posao nije obavljao šest godina. Posljednji angažman je imao na klupi Bugarske, a prethodno je vodio Mađarsku, Rapid Beč, Partizan, Red Bull Salzburg, Maccabi Netanyju i Atletico Paranaense. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kao igrač je bio znatno uspješniji. Vrhunac je doživio 1990. godine kada je bio najbolji fudbaler Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Italiji na kojem se okitio titulom prvaka svijeta. Legenda je Borussije M'Gladbach, Bayerna i Intera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi