Senzacija iz Prištine: Veliko ime preuzima Kosovo?
Foto: EPA

Kosovo bez selektora

Senzacija iz Prištine: Veliko ime preuzima Kosovo?

Legendarni njemački fudbaler Lothar Matthaus trebao bi postati novi selektor reprezentacije Kosova. 

Reprezentacija Kosova je nakon premijernog nastupa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ostala bez selektora Alberta Bunjakua, koji je podnio ostavku, a na njegova zamjena trebao bi biti Lothas Matthaus. 

Matthaus je već razgovarao sa predsjednikom Kosovskog fudbalskog saveza Fadilom Vokkrijem i uskoro bi trebalo doći do dogovora između dvije strane.  

Nijemac trenerski posao nije obavljao šest godina i pitanje je hoće li se s njim Kosovo usrećiti, jer Mađarska i Bugarska koje je ranije vodio nisu. U svojoj karijeri je još imao priliku trenirati Rapid Beč, Partizan, Maccabi Netanyju i Atletico Paranaense. 

Kao igrač je bio znatno uspješniji. Vrhunac je doživio 1990. godine kada je bio najbolji fudbaler Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Italiji na kojem se okitio titulom prvaka svijeta. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi