Matthaus ponovo spominjao Salihamidžića, je li svađi došao kraj?

Dvije legende kluba

Matthaus ponovo spominjao Salihamidžića, je li svađi došao kraj?

Edmir Škorić

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić proteklih je dana bio u raspravi sa još jednim bivšim igračem Bayerna, Lotharom Matthausom.

Dvije legende Bayerna su na ratnoj nozi. Matthaus je komentarisao igru Bayerna nakon poraza od Bochuma u Bundesligi, a na zub je uzeo defanzivce Dayota Upamecana i Lucasa Hernandeza.

"Hasan je pod pritiskom jer je on odgovoran za ekipu koju je sastavio, posebno za defanzivni dio. S Hernandezom i Upamecanom kvalitet i cijena ne idu zajedno. Hernandez bi mogao da poremeti strukturu plata u timu", rekao je Matthaus.

Ubrzo se Hasan Salihamidžić oglasio.

"Naravno da Lothar mora nešto reći. Ipak je on stručnjak", istakao je Salihamidžić i jasno je poručio svom nekadašnjem kolegi s terena da ga ne zanima ono što on ima da kaže:

"Ne interesuje me šta on priča. Zaista me ne zanima. Mi čvrsto stojimo uz svoje igrače i baš me briga šta Lothar priča", jasan je Hasan Salihamidžić.

Oglasi

Znatiželjni novinari u Njemačkoj ponovo su kontaktirali Matthausa, upitali su ga da li misli da su on i nekadašnji saigrač danas neprijatelji i u lošim odnosima.

"Mi zapravo nemamo problema. Hasan radi svoj posao, ja radim svoj posao. I kako mi to radimo, neka drugi prosude", rekao je TV stručnjak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ono što je sigurno, Bayern trenutno igra tako da zaslužuje kritike, a ako nastavi sa slabim partijama, Matthaus i društvo će znati da ih "počaste".

Bayern je nakon 4:2 poraza u Bochumu, jedva izvukao remi u Salzburgu u srijedu u meču osmine finala Lige prvaka, pošto je tek golom Kingsleyja Comana u 90. minuti došao do 1:1, ali će svejedno biti veliki favorit u revanšu.

Top Komentari

pjanke.sa
Istrazivacko novinarstvo na djelu. Ili samo pokusaj.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi