Ne zna gdje je došao: Bayernova zvijezda ''masakrirana'' na treningu, jedva je došla sebi

Pripreme i na slobodan dan

Ne zna gdje je došao: Bayernova zvijezda ''masakrirana'' na treningu, jedva je došla sebi

Admin Čaušević

Sadio Mane je dodatno treninge prošao bez ikakvih problema, dok se za ostala pojačanja i ne može reći baš isto.

Bayern je ovog ljeta doveo niz sjajnih pojačanja u sve dijelove tima. Odbranu je u transeru vrijednom 77 miliona eura pojačao Matthijs de Ligt.

Nakon tri godine u Juventusu nizozemski štoper je imao želju za promjenom sredine, a na kraju je izabrao Bavarce jer stil igre njemačkog velikana odgovara njegovim karakteristikama.

Pojedini igrači Juventusa su ga kritikovali, prije svega Leonaro Bonucci kazavši da je ako ništa morao pokazati više poštovanja prema torinskom klubu u pojedinim izjavama.

Nakon toga je i novom treneru Julianu Nagelsmannu kazao da do sada nikada nije imao treninge kao što je to slučaj u Bayernu što je bila još jedna otrovna strijelica prema Staroj Dami.

Oglasi

Nagelsmanna je to iznenadilo pošto je kazao da se radi o sasvim normalnim treninzima za Bayernove standarde u ovom dijelu sezonu.

Mladi trener je kazao da će u Bayernu morati naporno trenirati sa De Ligtom, nakon čega je i počelo ''masakriranje".

Tako je De Ligt ušao u poseban program zajedno sa mladim napadačem Mathysom Telom i primorani su da treniraju na slobodne dane.

Dok su svi igrači uživali u odmoru nakon osvojenog Superkupa Nizozemac je morao otići u trening kamp gdje je obavio itekako naporan trening.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Snimke pokazuju da su kondicioni treneri Bayerna De Ligtu i Telu ''uzeli dušu'' sa raznoraznim vježbama. Kompletan proces je trajao 50 minuta.

Nakon što je sve završeno obojica fudbalera su se srušila na pod što je jasan znak da u Bayernu Nizozemca žele što spremnijeg za izazove koje su pred njim.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Za 15-20 Mio godišnje i ja bi dušu dao
1 0
guliy
Svako ko prati Bayern , je upoznat s tim da su njih dvojica trazili da ostanu i rade vise. Niko ih nije natjero . De Ligt je izjavio da mora vise trenirati jer u Juventusu nije trenirao ni blizu koliko je trebao. "masakriranje" HAHAHAH
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi