Ima li imalo časti? De Ligt otišao iz Juventusa, pa ga sada ismijava

Nije to u redu

Ima li imalo časti? De Ligt otišao iz Juventusa, pa ga sada ismijava

Edmir Škorić

Fudbaleri znaju da budu kvarna roba, a čini se da je to demonstrirao holandski defanzivac Matthijs de Ligt, koji danas igra za Bayern, u koji je došao iz Juventusa.

De Ligt je 2022. godine napustio Torino, kada ga je Juventus prodao za 67 miliona eura velikanu iz Minhena.

Još uvijek vapi za Ligom prvaka, ali je sada ismijao svoj nekadašnji klub, pošto je rekao da je otišao iz Juventusa zbog želje da osvoji "ušati" pehar.

“Nisam morao puno razmišljati o odlasku iz Juventusa i potpisivanju za Bayern. Bilo je vrlo lako jer u Bayernu imate priliku osvojiti Ligu prvaka", rekao je Matthijs de Ligt, prenosi novinar Fabrizio Romano.

De Ligt je ovim riječima svakako dodatno "kupio" navijače Bayerna, ali izazvao bijes i negativne reakcije u Torinu i navijača Juventusa širom svijeta.

Oglasi

Inače, Holanđanin je nedavno iskazao nezadovoljstvo zbog toga što je bio klupiran. Naime, ostao je na klupi za derbi 1. kola Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, a Bild tvrdi da je sa stadiona otišao bez pozdrava i da je bio vidno ljut i razočaran.

Iako se reprezentativca Nizozemske smatra ključnim defanzivcem Bayerna, Thomas Tuchel ga je tada izostavio iz prvih 11 u tako važnoj utakmici. Umjesto De Ligta, društvo u odbrani Kimu činio je Dayot Upamecano.

Ipak, De Ligt se kasnije izjasnio da nije bio ljut i da poštuje sve odluke trenera, te da su mediji pretjerali u izvještavanju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ove sezone De Ligt je ukupno odigrao šest utakmica i postigao je jedan gol, a bilo je to u pobjedi nad Bochumom prije 20-ak dana u Bundesligi.

Zbog povrede je propustio derbi protiv Leipziga i nedavnu pobjedu u Kopenhagenu, kao i trijumf nad Munsterom u Kupu. Nije poznato hoće li biti spreman za vikend ili će se pričekati s njegovim povratkom na teren.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi