Da li će Juventus raskinuti ugovor Paulu Pogbi? Oglasila se Stara dama i zaustavila svaku raspravu

Čeka se drugo testiranje

Da li će Juventus raskinuti ugovor Paulu Pogbi? Oglasila se Stara dama i zaustavila svaku raspravu

Eldar Ganibegović

Veliki pehovi prate Paula Pogbu od povratka u Juventus 2022. godine. Osim privatnih, muči probleme s povredama, a sada je bio pozitivan na doping testu i postoji mogućnost da mu ugovor bude raskinut.

Francuski veznjak Paul Pogba privremeno je suspendovan pošto je bio pozitivan na doping testu. 

Nalaz krvi Paula Pogbe pokazao je razine testosterona veće od dozvoljenih, što je bio više nego dovoljan razlog za suspenziju.

Sportski direktor Juventusa Cristiano Giuntoli otkrio je najnovije detalje o situaciji Paula Pogbe.

On je u italijanskim medijima naveo da za sada francuski fudbaler i torinski klub čekaju rezultate kontraanaliza, a kasnije će, u zavisnosti od rezultata, biti donijeta odluka o eventualnom raskidu ugovora. 

"Čekamo rezultate kontraanaliza. Šta ako mu raskinemo ugovor? Sada čekamo drugo testiranje, pa ćemo zajedno s Pogbinim timom odlučiti kako ćemo dalje. Vrijeme je da krenemo dalje", rekao je Giuntoli Fabriziju Romanu. 

Oglasi

Ukoliko Pogba dobije kaznu koja se očekuje, a to je dvogodišnja suspenzija, onda će to za njega vjerovatno biti i kraj karijere jer teško da će se uspjeti vratiti i pronaći klub ako se dokaže da je igrao dopingovan.

Ako dođe do svega toga, Juventus će već u januaru krenuti po novog veznjaka, a mediji iz Italije tvrde da znaju ime njegove zamjene.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Radi se o sjajnom veznjaku Arsenala Thomasu Parteyju koji je i u prijelaznom roku koji je skoro završen bio meta Juventusa.

Ostaje da vidimo šta će se dešavati u narednim danima kada je riječ o Pogbi i njegovom drugom testiranju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi