Svjetska je zvijezda, jedan od najplaćenijih igrača lige, a isti par kopački nosi dvije godine!

Nekoliko puta ušivane

Svjetska je zvijezda, jedan od najplaćenijih igrača lige, a isti par kopački nosi dvije godine!

A. Čaušević

U modernom fudbalu gdje se sve vrti oko novca za neke fudbalere je nezamislivo odigrati nekoliko mečeva u istim kopačkama obzirom da se radi o potrošnom materijalu. 

Ipak, Matthijas De Ligt zbog svog praznovjerja već dvije godine igra praktično u jednim te istim kopačkama koje su u međuvremenu nekoliko puta ušivane.

U aprilu 2019. godine kao tadašnjni kapiten Ajaxa De Ligt koji je stekao statut svjetske zvijezde je počeo noositi Adidasov model X 18.1. Od tada te kopačke ne skida. Ne, nije u pitanju promjena modela, već nosi isključivo isti par.

Sjajni štoper koji godišnje zarađuje 8.5 milona eura i jedna je od najplaćenijih igrača Serije A ih nosi stalno, kako na treninzima tako i na utakmicama. Kako vrijeme čini svoje i koristi ih prečesto na treninzima ih koristi nezakrpljenje.

Iako je adidas insistirao da se De Lightu napravi identičan par, on je to odbio te ih za vrijeme utakmica zalijepi s vanjske strane crnom, a s unutrašnje bijelom zakrpom.

Oglasi

Međutim, pitanje je koliko će trake i zakrpe moći izdržati jer su kopačke počele popuštati i na samih vrhovima pa su i ušivene oko prstiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ekonomi Juventusa postaju očajni i mole se da kopačke ne budu previše oštećene tokom utakmica jer ih moraju dorađivati praktično svaki put ponovo ušivati.

Ipak, obziom na požrtvovatnost i stil igre pitanje je koliko će izdržati i nove kopačke jer će ih De Ligt morati uzeti prije ili kasnije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiceaBdnasaBiH
Ne igraju kopacke, sjecam se kao mali prije 15ak godina kupio na pijaci kopacke, a mene zezaju ne igraju kopacke. Lijepa vremena bila nekad
8 0
AsmirM
Jbt koji tekst o kopackama ,a to sto unas pola drzave ima zakrpljenu obucu nikom nista .
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi