Matthijs de Ligt na korak od Manchester Uniteda
(Foto: EPA)

Navodno je najbliži Old Traffordu

Matthijs de Ligt na korak od Manchester Uniteda

M. Šljivak

Manchester United će prema svemu sudeći dobiti veliko pojačanje.

Kako navodi novinar RAC1 Gerard Romero, holandski štoper Matthijs de Ligt nalazi se na korak od potpisa za Crvene đavole.

Iako se prethodnih mjesec 19-godišnji štoper povezivao sa Barcelonom, ponuda koju je dobio od Uniteda je mnogo bolja i oni su sada veoma blizu njegovog angažmana.

De Ligt je svojim igrama u dresu Ajaxa oduševio apsolutno sve. Povezivao se sa svim velikim evropskim klubovima, ali kako stvari stoje, na kraju će završiti na Old Traffordu.

Ovaj štoper je imao sezonu iz snova s Ajaxom i jasno je da će ovog ljeta napustiti Amsterdam. Iako se vode žestoki pregovori s Barcelonom, dogovor nije postignut.

Mnogi za to krive njegovog agenta Minu Raiolu, koji nije u dobrim odnosima s Kataloncima, pa je sada teško reći da li je igrač u ovom trenutku najbliže potpisu za Barcelonu.

Međutim, sada se pojavila informacija koja kaže da je Manchester United De Ligtu ponudio čak 14 miliona eura godišnje, čime bi postao jedan od najplaćenijih igrača na Old Traffordu.

United je u velikoj potrazi za stoperom, a mladi De Ligt bi svakako bio idealan za tim Olea Gunnara Solskjaera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Barcelone i Manchester Uniteda, navodno se o De Ligtu raspituje i Manchester City, kao i nekolicina drugih timova iz samog vrha evropskog fudbala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE