Nevjerovatno je zbog čega su u Italiji pokrenuli novi proces protiv Juventusa
Luciano Moggi je označen kao glavni čovjek u čuvenom Calciopoli skandalu u kojem je je Juventus optužen za namještanje utakmica (Foto: EPA)

I to je moguće

Nevjerovatno je zbog čega su u Italiji pokrenuli novi proces protiv Juventusa

M. Šljivak

Torinski Juventus našao se u velikim problemima ove sezone. Najvećem italijanskom klubu oduzeto je 15 bodova zbog lažiranja kapitalnih dobitaka bivše uprave, navodno im se sprema i dodatnih 20 bodova kazne zbog malverzacija s platama fudbalera. Tužilaštvo nije ni tim zadovoljnoveć je pokrenulo novi istragu i to zbog prisustva čuvenog Luciana Moggija blizu terena na utakmici mlade ekipe Juventusa.

Juventus je došao u velike probleme ove sezone. Oduzeto im je 15 bodova zbog lažiranja kapitalnih dobitaka i torinski velikan je vjerovatno ispao iz konkurencije za plasman u Ligu prvaka.

Tužilac međutim ne odustaje. Traži se i dodatna kazna od 20 bodova minusa za Bianconere zbog malverzacija s platama i to bi svakako bio još veći udarac za velikana iz Torina.

Ni tu se italijansko tužilaštvo ne zaustavlja. Odlučili su pokrenuti novu istragu protiv Stare dame jer je pored terena na utakmici mladih ekipa Juventusa i Napolija viđen čuveni Luciano Moggi.

Luciano Moggi fotografisan tik uz teren na meču mladih ekipa Juventusa  i Napolija (Foto: Corriere dello Sport)

Nekadašnji prvi čovjek Juventusa dio je dobro poznatog Calciopoli skandala zbog kojeg je torinski tim ostao bez dvije titule prvaka te je izbačen u niži rang takmičenja.

Moggi je nakon ovog skandala otišao iz Juventusa. Dobio je pet godina zabrane djelovanja u fudbalu, te pet godina i četiri mjeseca zatvora, no ova kazna je 2015. godine poništena.

Oglasi

Ovaj 85-godišnjak još uvijek prati šta se dešava u Juventusu. Prije nekoliko dana prisustvovao je utakmici mladih timova Bianconera i Napolija i izazvao je veliku pažnju.

Činjenica da je viđen uz sami teren 'upalila je alarme'. Tužilaštvo je pokrenulo istragu kako bi ustanovilo jesu li prekršena ikakva pravila od strane Juventusa zbog prisustva Moggija pored terena, jer mu zbog skandala u kojem je učestvovao nije dozvoljeno prisustvo blizu igrača i terena.

Tužilac koji vodi proces ispitao je već koordinatora kluba Gianlucu Pessotta o Moggijevoj posjeti. On je saopštio da je gotovo čitav dan proveo u društvu nekadašnjeg direktora kluba, te se sada traže dokazi o eventualnom kršenju pravila.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako je protiv torinskog giganta pokrenut još jedan proces. Nije poznato kakvu bi kaznu mogli dobiti, ali kako su krenuli u tužilaštvu ne bi bilo čudno da ona ponovo bude žestoka.

Novo rukovodstvo Stare dame najavilo je žalbeni postupak na kaznu od minus 15 bodova i vidjet ćemo hoće li uspjeti u tome.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647539682
Jel juventusu oduzeto 15 bodova .... Pitu vam vasu novinatsku do sad sam to procitao 50 puta...
1 0
Fele
Oduzet im 10 bodova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi