Matuidi i Juventus produžili saradnju do 2021.

Veznjak ostaje u Torinu

Matuidi i Juventus produžili saradnju do 2021.

Francuski reprezentativac Blaise Matuidi ostat će u Juventusu još barem jednu sezonu, potvrđeno je danas.

Njemu je ugovor sa Starom damom isticao ovog ljeta, a kao što se i očekivalo isti je produžen na još godinu dana.

32-godišnji Francuz je jedan od najstandardnijih igrača Juventusa i ove sezone pa je već upisao 31 utakmicu uz jedan gol i dvije asistencije.

Po dolasku trenera Maurizija Sarrija prošlog ljeta na klupu Juvea, pričalo se kako će Matuidi otići jer Sarri na njega ne računa, ali sjajni veznjak je brzo uvjerio iskusnog trenera u suprotno i ne samo da je ostao u klubu prošlog ljeta već ćemo ga u Torinu gledati i naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, on je u Juve stigao pred kraj prelaznog roka u ljeto 2017. godine iz PSG-a u kojem je prethodno proveo šest sezona. Ranije je igrao i za Saint-Etienne te Troyes.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi