Matuidi "nije shvatio" prijetnju od koronavirusa
EPA

Drugi igrač Juventusa koji je zaražen

Matuidi "nije shvatio" prijetnju od koronavirusa

Iz Juventusa je večeras stigla vijest kako je koronavirusom zaražen i Blaise Matuidi.

Na službenim kanalima Bianconeri su potvrdili kako je francuski fudbaler pozitivan na koronavirus te da će ostati u kućnoj izolaciji u kojoj je već od 11. marta.

Matuidi je inače drugi igrač Stare dame koji je zaražen ovim virusom, budući da se prije njega zarazio i Daniele Rugani koji je bio i prvi igrač Serie A pozitivan na koronavirus.

Interesantno je da je Matuidi prije samo jedan dan snimio videoporuku iz svog doma, na što su podsjetili i italijanski mediji, objavivši kako vezista očito "nije ozbiljno shvatio" problem.

"Na početku nisam shvatio koliko je zaista opasna ova bolest, kako se brzo zaraza širi kroz Italiju. Hiljade ljudi je pozitivno na koronavirus u samo nekoliko dana, gotovo bez da su ikako i primijetili. Moramo shvatiti da ova bolest može doći do svakoga, do naših porodica i zato je važno da se svi pridržavamo pravila", rekao je bio Matuidi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Italiji je dosad od koronavirusa preminulo više od 2.000 ljudi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi