Matuidi: Poslije Manchester Uniteda smo svi bili mrtvi umorni, osim Ronalda

Hvalio novog saigrača

Matuidi: Poslije Manchester Uniteda smo svi bili mrtvi umorni, osim Ronalda

Vezni fudbaler Juventusa Blaise Matuidi hvalio je saigrač Cristiana Ronalda.

On je u izjavi za RMC Sport poručio da Ronaldo trenira i dan i noć te je pravi primjer ostalim saigračima koji uz nejga samo dodatno napreduju.

Kao primjer je uzeo utakmicu protiv Manchester Uniteda, odnosno vrijeme poslije meča.

"Svi smo bili mrtvi umorni nakon meča protiv Manchester Uniteda, svi osim Cristiana. On trenira kao lud otkad je došao ovdje. On je posvećen više nego bilo ko drugi i rekao mi je da mora biti takav", poručio je Matuidi i dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zato je sa 33 godine primjer svima nama i daje nam dodatni stimulans. On nije primjer samo na treninzima već i na utakmicama. Može uraditi neke stvari koje ostali ne mogu i to može pomoći timu da odigra bolju utakmicu. Svi se osjećamo mnogo jačima pored njega. On je pravi lider", rekao je Matuidi.

Podsjetimo, Ronaldo je od dolaska u redove Juventusa odigrao ukupno 12 utakmica u svim takmičenjima te je postigao sedam golova uz pet asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Kristijano može dva puta bez vađenja, dok ovi drugi ne mogu.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti