Argentinski stručnjak radi za Bosnu i Hercegovinu: "Nije mu ovo tenis"
FOTO: EPA

Objasnio je kako stvari stoje

Argentinski stručnjak radi za Bosnu i Hercegovinu: "Nije mu ovo tenis"

Haris Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u martu očekuju utakmice baraža za EURO 2024. godine. U polufinalu smo domaćini selekciji Ukrajina, a ako prođemo u finale domaćini smo boljem iz duela Izrael - Island.

Fokus je na Ukrajincima koji također imaju svoje planove, žele na EURO, ali u Zenici neće baš doći u raspoloženju u kakvom su planirali.

Njihova najveća i najskuplja zvijezda fudbaler Chelseaja Mykhaylo Mudryk nalazi se van forme i daleko je od ozbiljnih partija.

U Chelseaju se nije snašao, a i posljednja dešavanja mu ne idu na ruku jer je trener Plavaca Mauricio Pochettino Mudryka preselio na klupu.

Ovu odluku argentinski stručnjak bio je voljan obrazolžitzi, ako i podatak da je Mudryk u samo dvije od posljednjih sedam utakmica Chleseaja bio starter.

"To je vrlo jednostavno i radi se o formi. Ako si u formi i ako je zadržiš igraš, ako ne zadržiš formu ideš na klupu. Mudryk je sada na klupi", rekao je Pochettino i dodao:

Oglasi

"Mudryk ima nevjerovatan potencijal i kvalitet i toga smo svi svjesni, ali fudbal je timska igra i mora da razumije neke stvari u tom smislu. Nije mu ovo tenis."

Očigledno je Argentinac nezadovoljan još nekim segmentima Mudrykove igre, a primijeti se da je najviše potencirao sebičnost koju posjeduje Ukrajinac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svakako da Mudrykova forma i trenutka situacija u klubu ide malo na mlin reprezentaciji Bosne i Hercegovine pred utakmice baraža.

Nije sigurno Ukrajincima svejedno da li će im najveća zvijezda doći u lošoj, solidnoj ili vrhunskoj formi.

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong Aferim! Vojvoda napokon navija za nas,sunet je uspio!
2 0
user1706559607
Kao da protiv nas treba neka fomra,,haahaha protiv BIH oni svi onda prorade i,zabijaju golove,sta ce nam Uraditi Zygankov Dobovik Mydrik,Zynchenko hahahaahah razbiti na proste Faktore ,,jedini nam sansa da se 2,3 od nji povrede
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi