Nevjerovatna cifra: Jeste li vidjeli koliko će Pochettino zaraditi otkazom iz PSG-a?

Velika odšteta

Nevjerovatna cifra: Jeste li vidjeli koliko će Pochettino zaraditi otkazom iz PSG-a?

E. Ganibegović

Mauricio Pochettino osvojio je drugi trofej s PSG-om nakon što je njegov tim remizirao 1:1 s Lensom i matematički osigurao 10. naslov prvaka Francuske. 

Ipak, argentinski stručnjak na ljeto bi trebao biti bivši, ne zbog lige, nego zbog Lige prvaka koja je glavni cilj Parižana, a u kojoj je ovaj tim ispao u osmini finala od Real Madrida.

Kako prenosi "Le Parisien", Pochettino, kojem ugovor ističe na ljeto 2023. godine, će od novog prvaka Francuske dobiti i veliku odštetu. Izvor tvrdi da će tehničar dobiti odštetu od oko 15 miliona eura.

Kao njegovi nasljednici spominjali su se Erik ten Hag koji je i definitivno otpao jer je Manchester United ozvaničio da će zamijeniti Ralfa Rangnicka, te Zinedine Zidane i Antonio Conte koji je trenutno najbliži preuzimanju PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Antonio Conte je u svojih 15 godina treniranja osvojio 8 trofeja, što znači u prosjeku više od jednog trofeja u dvije sezone, a trenutno vodi ekipu Tottenhama. 

Podsjetimo, Pochettino je na klupi PSG-a od januara 2021. godine i ovu je ekipu vodio do dva trofeja (liga i francuski kup) na ukupno 80 utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi