Mauricio Pochettino predao listu od četiri igrača koja želi da mu Levy dovede ovog ljeta
Pochettino je navodno rekao da bi mogao razmisliti o svom angažmanu u Spursima ukoliko se ovi igrači ne dovedu

Trener Tottenhama želi napokon vidjeti pojačanja u svom timu

Mauricio Pochettino predao listu od četiri igrača koja želi da mu Levy dovede ovog ljeta

S. Pašalić

Mauricio Pochettino je imao uspješnu sezonu na klupi Tottenhama.

Argentinac je odveo Spurse do finala Lige prvaka, a u Premier ligi je njegov tim i pored problema sa povrijeđenim igračima pred kraj sezone završio na 4. mjestu i osigurao Ligu prvaka i naredne sezone.

Nova sezone Premier lige kreće utakmicama koje će se igrati od 9. do 11. augusta, a Tottenham će u prvom kolu igrati na svom terenu protiv Aston Ville.

Iako se trenutno nalati na odmoru, Pochettino je predao spisak od četiri imena koja želi da mu uprava na čelu sa Danielom Levyjem osigura, piše Guardian.

Navodno se radi o sljedećim igračima: Tanguy Ndombele iz Lyona, Nicolo Zaniolo iz Rome, Ajaxov Donny van de Beek i Fulhamov Ryan Sessegnon.

Spursi u posljednja dva roka nisu doveli nikoga, te se očekuje da Levy konačno odriješi kesu.

Pochettino je navodno izjavio kako očekuje da će bar trojica od ovih igrača stići. Iako bi veliki dio planova o transferima Spursa mogao ovisiti o ishodu budućnosti Christiana Eriksena.

Danski playmaker je ovog mjeseca ispustio šokirao izjavom kako bi "volio probati nešto novo". Stoga, Real Madrid bi mogao poslati ponudu od 100 miliona eura za Eriksena, ako bi pregovori o ugovoru s Spursima bili neuspješni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novac iz Eriksenove prodaje mogao bi se iskoristiti za dovođenje upravo igrača koje je Pochettino stavio na svoj spisak, a ovo su njihove trenutne cijene.

Tanguy Ndombele – Lyon – 60 miliona eura
Donny van de Beek – Ajax – 40 miliona eura
Nicolo Zaniolo – AS Roma – 40 miliona eura
Ryan Sessegnon – Fulham – 35 miliona eura

Top Komentari

MSOZ101
Donny van de Beek je fenomenalan igrac i bas tesko da ce doci u Spurse.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi