"Nemam džojstik u rukama da vodim ekipu kao da je ovo PlayStation ili Football Manager"

Pochettino odgovorio na kritike

"Nemam džojstik u rukama da vodim ekipu kao da je ovo PlayStation ili Football Manager"

E. Čaušević

PSG je sinoć u velikom derbiju pobijedio Marseille sa 2:1 u okviru 32. kola francuske Ligue 1.

Parižani su uspjeli da dođu do nova tri boda i sada su korak od titule prvaka Francuske. Mariseille je pružio dobar otpor na Parku Prinčeva, ali na kraju nije uspio da dođe do bodova.

Golove za PSG sinoć su postigli Neymar i Kylian Mbappe, dok je jedini strijelac za gostujući tim bio Duje Ćaleta-Car.

Uzbudljivo je bilo i na press konferenciji nakon utakmice, a u centru pažnje bio je trener domaćeg tima Mauricio Pochettino. On je odgovorio na kritike javnosti zašto PSG ove sezone ne dominira u svim takmičenjima i pojasnio je zašto to nije tako jednostavno.

"Nemam džojstik u rukama da vodim ekipu kao da je ovo PlayStation ili Football Manager. Mi ovdje ne igramo PlayStation, ovo je profesionalan fudbal. Radi se po cijelu sedmicu, trenira i priprema utakmica", počeo je Pochettino i nastavio.

"Mnogi misle da je trenirati PSG kao da igrač PlayStation ili Football Manager. E, pa nije baš tako jednostavno. To nije realnost. U realnosti ti treba mnogo posla i truda da nešto uspiješ da ostvariš, a ne da ti dođe preko noći".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, osvrnuo se i na svog sunarodnjaka na drugoj strani Jorgea Sampaolija koji je i sinoć pokazao koliko je temperamentan trener.

"To je loša koncepcija za trenera. Ne mislim da trener treba skakati i derati se pored terena da vas igrači bolje čuju. To često daje suprotan efekat nego što želite. Vaše je da ih pred meč spremite što bolje i objasnite šta želite, a njihovo da to odrade na terenu. Ja nisam trener koji će se derati na igrače u toku meča i skakati tu pored klupe", zaključio je Pochettino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi