Šeik upozorio Pochettina na Twitteru zbog toga što je Messija izveo iz igre

Mogao bi dobiti otkaz

Šeik upozorio Pochettina na Twitteru zbog toga što je Messija izveo iz igre

E. Škorić

PSG je u nedjelju navečer pobijedio Lyon s 2:1 u derbiju 6. kola francuske Ligue 1, ali dan kasnije najviše se piše o potezu Mauricija Pochettina.

Argentinac na klupi Parižana izvadio je svog sunarodnjaka Lionela Messija iz igre petnaestak minuta prije kraja meča, a naravno igraču kao što je Messi takve stvari se nimalo ne dopadaju.

"Mislim da svi znaju da u sastavu od 35 ljudi imamo puno sjajnih igrača. Moramo donijeti odluke, ne samo za prvih jedanaest, već i kada su u pitanju zamjene, imajući na umu da je sve to za dobrobit tima. Nekad su te odluke pozitivne, nekad ne, ali tome služe treneri", rekao je Pochettino na press konferenciji nakon meča.

"Naše odluke ne oduševljavaju uvijek igrače. Međutim, ovdje nije bilo problema. Pitao sam Messija kako je, a on je rekao da je dobro i da nema nikakvih problema", rekao je argentinski stručnjak.

Međutim, unatoč tome, dobio je "prijeteću poruku" na Twitteru, a autor iste je
Khalid bin Hamad bin Khalifa Al-Thani, brat Tamima bin Hamada Al-Thanika, jednog od vlasnika PSG-a.

Objavio je fotografiju na kojoj Pochettino maše uz poruku: "London je prekrasan grad, to znate..."

Time je valjda htio da poruči Pochettinu da u buduće ne bi trebao da radi "gluposti" i da prije vremena iz igre vadi jednog od najboljih igrača svijeta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pobjedu je PSG-u donio rezervista Icardi u 92. minuti na asistenciju Mbappea, a Parižani imaju maksimalnih 18 bodova nakon šest kola. 

Top Komentari

miki30
Pa nije Tuchel džaba otišao iz Pariza. Čuj treneru da se miješaju tam neki milijarderi koji nemaju pojma o fudbalu u posao. Još moraš pitati koga smiješ postaviti u ekipu, koga smiješ zamjeniti a koga ne. Koji cirkus od kluba.
12 2
saju701
Iskreno da sam ja dao pare i to silne milione i da mi izvadi Messija iz igre odmah bi mu poslije utakmice dobio otkaz.Pa nisu dali toliko para da ga ovaj vadi iz igre vec da igra.
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi