Njega novcem ne mogu privući: Francuzi otkrili šta je PSG ponudio Zidaneu, ali i šta im je odgovorio

Njegov stav je jasan

Njega novcem ne mogu privući: Francuzi otkrili šta je PSG ponudio Zidaneu, ali i šta im je odgovorio

E. Čaušević

PSG je uspio osvojiti ove sezone titulu prvaka Francuske, ali je ponovo izostao rezultat na evropskoj sceni.

Iako je PSG ove sezone imao zaista fantastičnu ekipu na kraju nije uspio ponovo da dođe do trofeja u Ligi prvaka, a da stvar bude gora Parižani su ispali već u osmini finala ovog takmičenja.

PSG je uspio da osvoji trofej prvaka Francuske, ali to nije baš neka utjeha za navijače ovog kluba. Ono što ih je više obradovalo jeste da je Kylian Mbappe produžio svoj ugovor i odlučio je ostati.

Francuski mediji smatraju da bi PSG na ljeto mogao da promijeni trenera jer u klubu nisu baš zadovoljni rezultatima Mauricija Pochettina.

Već nekoliko dana špekuliše se o tome da PSG želi dovesti Zinedinea Zidanea, te su navodno čelnici ovog kluba direktno kontaktirali francuskog stručnjaka i ponudili mu ugovor.

PSG je ponudio Zidaneu itekako bogat ugovor prema kojem bi bio jedan od najplaćenijih trenera na svijetu. Dali su mu obećanje da će samo on upravljati ekipom i da mu se neće petljati u posao, ali ni to ga nije privuklo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kako jutros piše Le Parisien Zidane je odgovorio čelnicima PSG-a i odbio je njihovu ponudu. Zahvalio im se na tome što su ga kontaktirali, ali je poručio da trenutno nije zainteresovan da vodi neki klub.

Zidaneov prioritet je i dalje reprezentacija Francuske, a u ovoj zemlji sigurni su da će on biti novi selektor nakon Svjetskog prvenstva u Kataru kada se očekuje da Didier Deschamps napusti ovu funkciju.

Top Komentari

Klicko
Zidane je tražio od fudbalskog saveza francuske totalnu kontrolu nad sudijama kao što je to imao u realu al to mu nisu željeli ispuniti u Parizu
1 20
denimen9
Bravo Zizou, jednom gospodin, uvijek gospodin. Madridska škola.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi