Chelsea dao otkaz Pochettinu, ali on već ima novi posao i ubrzo se vraća na Stamford Bridge

Argentinac u interesantnom izazovu

Chelsea dao otkaz Pochettinu, ali on već ima novi posao i ubrzo se vraća na Stamford Bridge

Edmir Škorić

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino od utorka više nije trener Chelseaja, ali interesantno da se u novoj ulozi vraća veoma brzo na Stamford Bridge.

Pochettino je imao ugovor na dvije godine, no nakon samo godinu dana odlazi iz zapadnog Londona. Doveo je Chelsea do šestog mjesta i kvalifikacija za Evropsku ligu, te završio sezonu s pet uzastopnih pobjeda, ali na kraju je klub odlučio da im je potreban novi menadžer.

On je ostao u Londonu nakon posljednje utakmice svog tima protiv Bournemoutha, ai nije učestvovao u tradicionalnom počasnom krugu za navijače. Bivši trener Tottenhama i PSG-a ostaje bez posla, ali sigurno je da neće dugo tragati za novim izazovom.

No, prije odlaska iz Chelseaja, Pochettino je pristao ponoviti svoju ulogu u Soccer Aidu ove godine, pa će voditi ekipu Ostatka svijeta. Igrom slučaja, ovogodišnji Soccer Aid meč igra se na Stamford Bridgeu, a tu bi trebale biti i Chelseajeve legende Eden Hazard i Frank Lampard.

Za prošlogodišnji Soccer Aid, koji prikuplja novac za dobrotvornu organizaciju UNICEF UK, vidjeli smo Pochettina i njegovog dugogodišnjeg pomoćnog trenera Jesusa Pereza, kao i glumca Line of Duty Martina Compstona, kako vode ekipu Ostatka svijeta za koju su nstupali brojni veliki sportisti kao što su Usain Bolt, Tommy Fury, Francesco Totti, Hernan Crespo i Robbie Keane.

Oglasi

"Ima previše stvari s kojima se moram pozabaviti. Imamo igru ​​Soccer Aid, moram se pozabaviti različitim stvarima, pa nisam planirao odmor", kazao je Pochettino.

Osim toga, najavio je povratak u Argentinu da vidi soje roditelje nakon pet godina, a također će putovati u blizinu Barcelone u Tarragoni da posjeti svog sina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Previše ću biti zauzet, nema odmora za mene", poručio je, a sigurno je da će biti i raznih ponuda i da ćemo ga ponovo veoma brzo gledati na klupi nekog kluba ili čak reprezentacije.

52-godišnji stručnjak je osvajao prvenstvo s PSG-om u Francuskoj, potom Kup i Superkup u toj zemlji. Prije Chelseaja, PSG-a i Tottenhama, vodio je Southampton i Espanyol, a kao igrač je nastupao za Newell's Old Boyse, Espanyol, PSG, Bordeaux...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi