Maurizio Sarri otpisao četvoricu igrača Juventusa, klub će ih prodati već u januaru

Za njih nema mjesta u Staroj dami

Maurizio Sarri otpisao četvoricu igrača Juventusa, klub će ih prodati već u januaru

E. Čaušević

Ljetni prelazni rok završen je prije nešto više od mjesec dana, ali su uveliko počele špekulacije o tome da nas očekuje dosta transfera u januaru.

Mnogi klubovi nisu baš zadovoljni kako su odradili transfer rok pred početak ove sezone i zbog toga nestrpljivo čekaju zimski prelazni rok. Italijanski mediji prenose da će i Juventus biti veoma aktivan iako se čini da Stara dama ima odličan tim.

Međutim, jasno je da Maurizio Sarri ima previše igrača na raspolaganju i da jednostavno ne može svima dati šansu. Nezadovoljstvo pojedinih igrača sve je jače i čini se da se već sada zna ko bi u januaru mogao napustiti juve.

Tuttosport je objavio danas da je Sarri već otpisao četvoricu fudbalera i da je poručio čelnicima kluba da ih mogu prodati. Prvi na ovoj listi je Mario Mandžukić za kojeg je čudo kako nije na ljeto napustio Juve s obzirom da je znao da neće igrati.

Pored njega tu je i drugi hrvatski reprezentativac Marko Pjaca koji se nije naigrao u dresu Juventusa otkako je došao iz Dinama. Pjaca se oporavlja trenutno od povrede, a na zimu ćemo ga gledati vjerovatno u dresu nekog drugog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarri je otpisao i golmana Mattiju Perina koji je ljetos bio na korak od Benfice, ali nije prošao ljekarske preglede. Juventus će ga vjerovatno poslati na posudbu. Pored njih Stadu damu će napustiti vjerovatno i Emre Can koji je također na ljeto bio na transfer listi.

Međutim, Juve tada nije dobio ponudu koju su očekivali, te je Can ostao u ekipi. Mnogima je čudno što Juve želi prodati Cana koji je tek prije godinu dana stigao iz Liverpoola kao slobodan igrač.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gromovnik2
Jadni muslimani jeste opterećeni Hrvatskom. I trebate biti, Hrvatska je jednom bila treća, jednom druga na svijetu, a vi ne možete biti treći ni u ex Yu.
1 7
Pala
Sutra natpis juve prodaje 4 igraca da dovede pogbu koji nije zadovoljan u unitedu. Ljudi oce da dadnu emre can i mandzukica za pogbu koji skupa vrijede 30 mil max a sam pogba 140 mil. Nek dadnu ronalda i dybalu za pogbu pa ce united prihvatit sigurno niko nece otpad sta ce im smetlarski igraci !!!
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi