Povratak Maurizija Sarrija
Foto - EPA

Preuzima Lazio

Povratak Maurizija Sarrija

M. Šljivak

Maurizio Sarri (62) novi je trener rimskog Lazija.

Iskusni 62-godišnji stručnjak dogovorio je sa rukovodstvom ovog kluba saradnju i postat će novi trener Nebeskoplavih iz Rima.

Sarri je će sa Lazijom potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan tri miliona eura po sezonu uz mogući bonus od milion eura u zavisnosti od rezultata.

Klub će veoma brzo predstaviti Sarrija kao novog trenera, a on će na klupi rimskog velikana zamijeniti Simonea Inzaghija koji je preuzeo vođenje prvaka Intera.

Sarri se nakon godinu dana pauze vratio trenerskom poslu, a u prethodnom periodu je bio na platnom spisku torinskog Juventusa.

U redovima Stare dame proveo je samo jednu sezonu i osvojio je titulu prvaka 2020. godine.

U proteklih godinu dana povezivao sa mnogim klubovima, ali je odlučio da se odmori, ponude je odbijao, a i plata od Juventusa mu je išla redovno.

Prije torinskog velikana 62-godišnji trener radio je godinu dana kao menadžer Chelseaja, te po tri godine kao trener Napolija i Empolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Većinom je međutim radio u italijanskim niželigašima i njegova prava trenerska karijera počela je tek sa Empolijem prije devet godina.

Od bitnih trofeja osvojio je Ligu Evrope sa Chelseajem 2019. godine, te Seriju A sa Juventusom.

Top Komentari

JuventinoBK
Forza Sarri, forza Lazio!!! Andiamo ragazzi!!!
2 0
zvjezdan10
biće zanimljivo konačno vidjeti lazio u drugoj formaciji s obzirom da su zadnjih ne znam ni jaa koliko sezona igrali 352 , a sarri forsira svojih 433 , da vidimo ko ce kome tu da se prilagodi ,tim njemu ili on timu :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi