Mauro Icardi stigao Ibrahimovića i Ronalda

Piše historiju

Mauro Icardi stigao Ibrahimovića i Ronalda

Edmir Škorić

Mauro Icardi je večeras u pobjedi Intera nad Cagliarijem (4:0) u 33. kolu Serije A postigao 25. pogodak.

U 185 nastupa u Seriji A Icardi je postigao 106 golova, a sa 25 golova u ovoj sezoni stigao je do ličnog rekorda.

Prvi je Interov igrač koji je uspio zabiti 25 golova u jednoj sezoni još od Ibrahimovića koji je to uspio u sezoni 2008/09, a prethodno Ronaldo u sezoni 1997/98.

Apsurdno je da nakon svega Icardi, barem prema pisanju argentinskih medija, neće putovati na Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom, mada su razlozi takve odluke Jorgea Sampaolija neke sasvim druge prirode.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Icardi se bori i za titulu najboljeg strijelca Serije A, pošto ima 25 golova, a dva više ima vodeći strijelac Ciro Immobile. Njegovi golovi za sada pomažu Interu da drži pozicije koje vode u Ligu prvaka naredne sezone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Ne moze se on poredit s ibrahimovicem i imobilom
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi