Luis Enrique ima plan kako da ne osvoji Ligu prvaka, a ostane na klupi PSG-a

Napravio je trogodišnji plan

Luis Enrique ima plan kako da ne osvoji Ligu prvaka, a ostane na klupi PSG-a

E. Ganibegović

PSG posljednjih sezona otpusti trenera na kraju sezone jer ne osvoji Ligu prvaka, a Luis Enrique ima plan kako da takav slučaj ne bude i s njim, uz trogodišnji plan kako da na kraju osvoji trofej u ovom takmičenju.

Iako je osvojio francuski Superkup i Ligue 1, Chrostiphe Galtier postao je bivši na klupi PSG-a jer nije osvojio Ligu prvaka.

Njegov nasljdnjik biti će predstavljen uskoro, a radi se o španskom stručnjaku, Luisu Enriqueu.

On je posljednji angažman imao kao selektor Španije, koju je napustio kada je ispao u osmini finala Lige prvaka od Maroka krajem prošle godine.

Glavni cilj PSG-a svakako je osvajanje Lige prvaka, no Luis Enrique je našao način da skine pritisak sa sebe, barem u prvoj sezoni.

Oglasi

Konkretno, Luis Enrique je već prenio zvaničnicima PSG-a da trenutna ekipa nije sposobna, barem u ovom trenutku, da osvoji trofej Lige prvaka.

Španac je zamolio čelnike kluba da mu daju odriješene ruke da u naredne tri godine započne obnovu od nule, posebno na mladim fudbalerima, prenosi Sportszone.

Prema gore pomenutom izvoru, zvaničnici PSG-a su se složili i ispunit će sve želje Luisa Enriquea ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

To očigledno znači kako će dolazak Luisa Enriquea biti dugoročak projekat, te da bi ljeto 2024. godine konačno moglo biti ljeto u kojem pariski klub ne mijenja trenera.

Šta će biti od svega ostaje da vidimo. Jedan bogati klub s arapskim kapitalom ove je godine konačno osvojio Ligu prvaka, a kada će PSG? 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi