Najbizarnije skrivljeni penal svih vremena: Svijet se smije onom što je napravio poznati napadač
Foto - Screenshoot

Glupost Zaratea

Najbizarnije skrivljeni penal svih vremena: Svijet se smije onom što je napravio poznati napadač

M. Šljivak

Duel argentinskog prvenstva između Huracana i Platensea (2:0) donio je je jedan od najbizarnijih penala koji su ikad viđeni u svijetu fudbala.

Krivac je poznati napadač Mauro Zarate, koji je napravio potez o kojem će se dugo pričati u svijetu fudbala.

Ovaj 35-godišnjak, koji je na zalasku karijere stigao u Platense, napravio je veliku glupost u finišu prvog poluvremena.

Zarate je uzeo loptu na oko 30-ak metara od svog gola, a zatim je krenuo s driblinzima. Problem je bio što je išao prema svom golu, pokušavajući da izbjegne rivale.

Na kraju nije uspio da se riješi lopte, a rivali su to iskoristili. Igrač Huracana se postavio ispred Zaratea u kaznenom prostoru i pao je, te je sudija pokazao na bijelu tačku.

Oglasi

Usprkos protestima odluka sudije se nije promijenila. Dosuđen je penal, a iskusni napadač postao je krivac za jedan od najbizarnihih penala svih vremena.

Ovaj potez Maura Zaratea nešto je o čemu se priča i o čemu će se pričati. Jasan je ovo primjer mladim fudbalerima kako ne treba igrati fudbal.

Mauro Zarate iza sebe ima bogatu karijeru koju je započeo u argentinskom velikanu Velez Sarsfieldu.

Tokom karijere ovaj 35-godišnjak je promijenio ogroman broj klubova. Igrao je i za velikane poput Lazija i Intera, Boce Juniors, a nastupao je još za West Ham, QPR, Fiorentinu, Watford...

Jedan je od Argentinaca kojem se predviđala velika karijera. Smatralo se da će biti novo veliko ime, ali on na kraju nije opravdao očekivanja.

Top Komentari

Klicko
Čuj najbizarniji hahaha pa imate youtube pogledajte kakvi se penali dodjeljuju penal uefadridu hahah
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi