Ako se planovi kluba iz Kalabrije ostvare, u Seriji B ćemo gledati napadački trojac "starih lisaca"

Dvojica trebaju stići, a jedan je već tu

Ako se planovi kluba iz Kalabrije ostvare, u Seriji B ćemo gledati napadački trojac "starih lisaca"

Jedan od klubova koje je prekid sezone u Seriji C automatski poslao u viši rang je i Reggina, klub sa juga Italije koji je ne tako davno bio član fudbalske elite u svojoj zemlji.

Želi se klub iz Kalabrije vratiti na staze stare slave, pa se kroji kvalitetna ekipa za Seriju B.

Već se pisalo o dvojici iskusnih ofanzivaca koji bi trebali stići u Regginu. Nekadašnji krilni fudbaler Milana Jeremy Menez je navodno na putu ka Kalabriji, dok čelnici kluba žele dovesti i Maura Zaratea, nekadašnjeg napadač Lazija, Intera i Fiorentine. 33-godišnji napadač ima važeći ugovor sa Bocom Juniors, pa će se Reggina morati potruditi da realizuje njegov transfer. Ipak, Zarate je, prema pisanjima italijanskih medija, već dobio Regginin poziv.

A tu je već i još jedno dobro poznato lice iz Serije A. Naime, član Reggine od ljetos je zaboravljeni German "El Tanque" Denis, nekada odlični špic Napolija i Atalante.

German Denis će u septembru napuniti 39 godina, ali su u klubu uvjereni da on može odigrati bar još jednu sezonu, a navodno je njegova želja za fudbalom još uvijek tu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj nekadašnji reprezentativac Argentine se može pohvaliti sa 241 nastupom i 73 gola u Seriji A tokom svoje karijere.

Dakle, Regginin napadački trojac bi u narednoj sezoni Serije A mogao izgledati ovako: Zarate lijevo, German Denis u špicu i Jeremy Menez na desnom krilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi