Njemačka u šoku: Da li je spremna jedna od najvećih izdaja u Bundesligi?
FOTO: EPA

RB Leipzig ostao bez sportskog direktora

Njemačka u šoku: Da li je spremna jedna od najvećih izdaja u Bundesligi?

Haris Zilić

Neočekivane vijesti stižu nam iz Njemačke. Populanri Bild objavio je informaciju da je RB Leipzig ostao bez sportskog direktora, a to je šokiralo mnoge ljubitelje fudbala u Njemačkoj.

Max Eberl (50) je smijenjen sa funkcije sportskog direktora i to dan prije derbija protiv Bayerna što je sve iznenadilo, kako navijače kluba, tako i njemačku javnost.

Eberl tako napušta tim iz Leipziga nakon manje od godinu dana. Na mjesto sportskog direktora došao je 15. decembra 2022. godine.

"Nedostatak posvećenosti klubu doveo nas je do ove odluke. Ovo nema veze sa ekipom i rezultatima", stoji u obrazloženju njemačkog tima.

Njemački mediji su već ovo povezali sa činjenicom da bi Eberl mogao dobiti neku funkciju Bayernu.

Oglasi

Navodno je razogvarao sa Bavarcima dok je još bio direktor RB Leipziga, ali to je Eberle demantovao.

"Ja sam pod ugovorom sa RB Lepzigom i to su sve gluposti i nagađanja. Nemam kontakta sa Bayernom", rekao je nedavno sada već bivši sprotski direktor RB Leipziga.

Eberl je prošle godine napustio redove Borussine Monchengladbach.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mediji su odmah kao razlog naveli podatak da je u RB Leipzigu dobio platu od šest miliona eura na godišnjem nivou, dok je u Gladbachu imao 2,5 miliona eura.

Nije se puno ni zadržao u RB Leipzigu, a sigurno da će se više znati u narendim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi