Mazić: Pobjeda se nameće kao imperativ

Mazić: Pobjeda se nameće kao imperativ

Mazić: Pobjeda se nameće kao imperativ

U posljednjem kolu regularnog dijela šampionata fudbaleri Zvijezde 09 dočekuju Željezničar, a u timu iz Etno sela Stanišići vlada veliki optimizam pred ovaj meč.

U slučaju pobjede semberski prvoligaš bi u play-off ušao sa čelne pozicije, čime bi povećao šanse za plasman u Premijer ligu BiH, što je glavni cilj kluba u ovoj sezoni. Defanzivac Nikola Mazić ističe da će njegov tim igrati bez kalkulacija protiv Željezničara i da samo razmišljaju o pobjedi.

"Pobjeda u ovom meču se nameće kao imperativ i mi ne razmišljamo ni o jednom drugom rezultatu. Znamo svoj cilj, a to je Premijer liga BiH i zbog toga moramo pobjeđivati, iako to ne znači da potcjenjujemo bilo kog protivnika. Gosti iz Banjaluke su odlična ekipa koja je spoj mladosti i iskustva sa puno kvalitetnih pojedinaca. Pokazali su ove sezone da mogu biti nezgodan protivnik nekoliko puta protiv timova iz vrha tabele, zbog čega moramo od prvog minuta biti maksimalno angažovani i agresivni. Poraz protiv Krupe u Kupu BiH nije nas puno uzdrmao, jer je naš prioritet prvenstvo, a upravo na ovom meču možemo da ispravimo te neke greške koje smo pravili u prvom meču polufinala Kupa BiH", rekao je Mazić za klupski sajt. 

Ekipa Zvijezde 09 nije poražena još od petog prvenstvenog kola, kada im je jedini prvenstveni poraz nanijela ekipa Podrinja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Želimo da nastavimo sa tom serijom mečeva, bez poraza, u šampionatu koja traje još od meča sa Podrinjem, a siguran sam da će trka za titulu biti veoma uzbudljiva. Bez obzira na taj naš niz Rudar je sa nama bodovno izjednačen i upravo bi međusobni dueli u play-offu mogli biti ključni faktor za plasman u Premijer ligu BiH. Mi imamo kvalitetan sastav koji je pokazao puno i očekujem da zadržimo i u nastavku prvu poziciju", zaključio je Mazić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi