"Šta god se desi, igrat ću za veliki klub"

Mbappe napušta PSG

"Šta god se desi, igrat ću za veliki klub"

E. Ganibegović

Kylian Mbappe na kraju sezone će skoro pa sigurno napustiti PSG.

Mbappeu ugovor s Parižanima ističe na ljeto 2022. godine i to bi trebalo biti to što se tiče njegovog boravka u ovom klubu.

Prema najavama koje donosi "AS", sjajni Francuz pojačat će Real Madrid. U intervjuu koji je nedavno dao legendarnom Thierryju Henryju, Mbappe je otkrio da je i prethodno ljeto za njega bilo veoma burno.

"Postavljao sam se bi mnoga pitanja tokom EURO-a. Razgovarao sam s roditeljima koji su mi govorili da trebam biti fokusiran samo na teren. Ipak, shvatio sam da želim da odem, da želim novi izazov. Bio sam razočaran zbog propalog transfera u Real Madrid, ali ja sam Parižanin. Kod kuće sam, ne igram treću ligu, nego se borim za Ligu prvaka. U budućnosti šta god da se desi, igrat ću za veliki klub", rekao je otvoreno Mbappe. 

Kylian je za sada ove sezone na 20 nastupa za PSG postigao devet golova i podijelio 12 asistencija. Njegov tim nalazi se na vrhu Ligue 1 i obezbijedio je plasman u osminu finala Lige prvaka, no sjajnom Francuzu treba novi izazov u karijeri.

Podsjetimo, on je u PSG stigao 2017. godine iz Monaca, prvo na jednogodišnju posudbu, a onda su Parižani otkupili njegov ugovor.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S PSG-om je tri puta bio prvak Francuske, tri puta osvojio francuski Kup, te dva puta Liga Kup. Posljednje tri sezone bio je najbolji strijelac lige.

Ono što mu nedostaje jeste Liga prvaka koju je mogao osvojiti pretprošle sezone, no njegov tim je poražen u finalu od Bayerna.

Top Komentari

Klicko
Nije istina.Ako predjes u penal madrid igrat ces za lopovski klub.Automatski znaci mali klub.Logicno
6 22
Klicko
Nisi reko ako Bog da kretenu prepotentni.Vidi se da ti je penalty-tap in machine uzor.Ohol si!!!!!!
2 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije