Mbappe otkrio ime najboljeg fudbalera protiv kojeg je igrao u 2018. godini

Najviše ga oduševio

Mbappe otkrio ime najboljeg fudbalera protiv kojeg je igrao u 2018. godini

E. Čaušević

Mladi francuski napadač Kylian Mbappe iza sebe ima zaista nevjerovatnu godinu u kojoj je skoro osvojio sve što se može osvojiti.

U dresu PSG-a Mbappe je osvojio duplu krunu i jedino što ovaj tim nije uspio da ostvari jeste trofej Lige prvaka. Nakon toga imao je fantastične nastupe u dresu Francuske na Mundijalu i bio je jedan od najzaslužnijih što su Trikolori na kraju postali prvaci svijeta.

Mbappe je u ponedjeljak na izboru Zlatne lopte proglašen za najboljeg mladog igrača u 2018. godini, a u konačnoj listi najboljih fudbalera svijeta bio je čak četvrti. No, on je najavio još bolje igre u budućnosti i lov na Zlatnu loptu.

U razgovoru za francuske medije govorio je o protivnicima protiv kojih se susreo u ovoj godini, te je otkrio ime najboljeg fudbalera protiv kojeg je igrao u 2018. godini.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Bez dileme je to Eden Hazard. On je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao ove godine. Najviše me impresionirao. To je bio meč polufinala Mundijala protiv Belgije. Lakoća s kojom on igra je nevjerovatna. Vizija koju ima me oduševila i zaista je fantastičan fudbaler", rekao je Mbappe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi