McCarthy razočaran zbog otkaza: Gorak okus, ali razumijem odluku
Foto - EPA

Irci zamijenili selektora

McCarthy razočaran zbog otkaza: Gorak okus, ali razumijem odluku

M. Šljivak

Mick McCarthy više nije selektor fudbalske reprezentacije Irske.

Iskusni 61-godišnji stručnjak je napustio klupu nacionalnog tima nakon samo 10 utakmica, a umjesto njega će reprezentaciju na Euro pokušati da odvede Stephen Kenny.

McCarthy je istakao veliku razočaranost što mu Savez nije omogućio da završi posao na pravi način, ali razumije odluku.

"Veoma sam razočaran što neću moći da završim posao, ali u potpunosti shvatam odluku. Stephen ima ugovor da preuzme selekciju u augustu i želim mu svu sreću. Imat će priliku da odvede reprezentaciju na Euro. Gorak okus za mene je ovo", rekao je McCarthy.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Stephen Kenny će tako imati šansu da Irsku odvede na Euro preko utakmica baraža. Njihov protivnik u polufinalu je Slovačka, a u slučaju pobjede igrat će protiv boljeg iz duela BiH - Sjeverna Irska.

McCarthy je nacionalni tim Irske vodio i u periodu od 1996. do 2002. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi