Meč za kojim ovog ljeta žudi svaki fudbalski zaljubljenik bit će igran tik pred spavanje!

Borba za Scudetto

Meč za kojim ovog ljeta žudi svaki fudbalski zaljubljenik bit će igran tik pred spavanje!

Toliko čekana Seria A uskoro će biti nastavljena, ali kada se to desi, mnoge stvari neće izgledati kao prije. 

Podsjetimo, na nedavno održanom sastanku između predstavnika Nogometnog saveza Italije te ministra za sport Vincenza Spadafore dogovoreno je kako se liga nastavlja 20. juna, a prije toga bi trebao biti završen Kup.

Na sutrašnjem sastanku trebali bismo saznati i potpuni kalendar do kraja takmičenja s datumima i vremenom početka utakmica.

Asocijacija igrača uputila je upozorenje kako fudbaleri neće pristati na to da utakmiče počinju prije 17.00 ili 17.15 sati jer će se po prvi put igrati usred ljeta, odnoso po najvećim mogućim vrelinama. Italijani prenose kako će, po nastavku lige, biti samo tri termina u kojima će mečevi počinjati - 17.00-15, 19.15 i 21.30 sati.

Upravo ovaj posljednji termin trebao bi biti najčešći ovog ljeta s preko 50 posto utakmica koje će biti igrane u istom. Oko 50 od preostale 124 utakmice trebale bi počinjati od 19.15 sati, a tek oko 10 u najranijem terminu.

Klubovi koji domaće utakmice igraju u južnijim dijelovima, gdje su veće vrućine, većinom će dobijati onaj noćni termin, a kako bi se osigurala maksimalna regularnost čelnici će se potruditi da ni jedna ekipa ne igra više od dva puta meč koji počinje u najranijem terminu.

Svemu ovome dodajmo možda i onu najzanimljiviju informaciju u cijeloj priči. Ona se tiče datuma i vremena odigravanja utakmice između Juventus i Lazija. To je susret koji bi trebao odlučiti šampiona jer su trenutno ekipe udaljene jedna od druge samo bod.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako prenosi novinska agencija ANSA, duel bi se trebao igrati u prilično neobičnom terminu - 20. juli, ponedjeljak, s početkom od 21.30 sati. To znači da će se susret završiti samo pola sata prije ponoći.

Radi se svakako o duelu koji bi trebao biti najzanimljiviji do kraja svih liga petice i zbog kojeg se vodio veliki rat u vrijeme suspenzije oko virusa Covid19. Iz Lazija u tom periodu nisu željeli ni čudi za prekid sezone jer smatraju kako imaju šansu osvojiti Scudetto. Samo je šteta što će duel gotovo evidentno biti igran bez prisustva publike.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi