Mechelen poražen od Standarda, Cocalić standardan

Belgijska liga, 10. kolo

Mechelen poražen od Standarda, Cocalić standardan

Večeras su u okviru 13. kola belgijske Jupiler lige odigrane četiri utakmice. 

Važnu pobjedu ka izlasku iz rezultatske krize ostvario je Standard koji je na stadionu u Liježu savladao Mechelen rezultatom 2:1. Standard je zahvaljujući golovima Knockaerta i Yattare već na poluvremenu imao sigurno vodstvo, a na novi pogodak čekalo se sve do 90. minute. Tada je konačnih 2:1 postavio Kosanović.

Dino Arslanagić je na poziciji stopera odigrao cijeli susret za Standard, kao i na drugoj strani bosanskohercegovački reprezentativac Edin Cocalić. 

Club Brugge je golovima Diabyja pobijedio Leuven rezultatom 2:0, dok je Charleroi bio bolji od Waasland-Beverena s minimalnih 1:0. Jedini pogodak postigao je Perbet četiri minute prije kraja utakmice, a vrijedi istaći da je u ovom susretu svih 90 minuta za Waasland-Beveren odigrao Deni Milošević.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Sedmu ovosezonsku pobjedu Zulte Waregem je ostvario pobjedom nad St. Truidenom rezultatom 4:0. Leye je svoj tim doveo u vodstvo u 10. minuti, da bi u 34. minuti na 2:0 povisio Lepoint i postavio konačan rezultat prvog dijela. U nastavku utakmice, tačnije u 79. minuti, strijelac novog gola bio je De Ridder, a deset minuta kasnije konačan rezultat postavio je Aneke.

Belgijska liga, 13. kolo:

Club Brugge - Leuven 2:0
Standard - Mechelen 2:1
Waasland Beveren - Charleroi 0:1
Waregem - St. Truiden 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.