Među "kartonskim" fanovima danas na Borussia Parku jedan je bio u fokusu

Romina maskota na stadionu

Među "kartonskim" fanovima danas na Borussia Parku jedan je bio u fokusu

E. Škorić

Neobičan je bio danas prizor tribina u Moenchengladbachu tokom meča Borussije i Bayera (1:3).

Bundesliga je nastavljena prošlog vikenda, ali naravno na stadionima nema publike, barem ne one "stvarne". Ipak, susret Borussije i Bayera pratilo je preko 10.000 "kartonskih kutija" s licima navijača domaće ekipe.

Navijači njemačkog kluba mogli su kupiti za 10 eura svoje mejsto na stadionu za ovaj meč, a zanimljivo je da se među preslikanim licima navijačima Borussije našla i kartonska kutija sa maskotom Rome.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navodi se da je oko 20.000 ljudi ispratilo ovu akciju, a smatra se da je Romina maskata dospjela na stadion jer je sam rimski klub uplatio 10 eura kako bi dobio jedno mjesto. Vjerovatno u znak solidarnosti, a tu je možda i marketinški motiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi