Mehanović: Želimo igrati lijep nogomet, ali i biti u vrhu tabele
Mehanović se nada da će Rudar dovesti kvalitetne nogometaše, koji će unaprijediti igru prvoligaša iz Kaknja

FK Rudar iz Kaknja krenuo s pripremama

Mehanović: Želimo igrati lijep nogomet, ali i biti u vrhu tabele

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Rudara iz Kaknja danas su krenuli s pripremama za narednu sezonu u 1.ligi FBiH. Kakanjci su i prošle sezone igrali veoma dobar nogomet, stigli su i do četvrtfinala Kupa BiH, a cjelokupni pozitivni dojam u sezoni pokvarila je pandemija izazvana korona virusom, zbog čega se prvenstvo i prekinulo.

Šef stručnog štaba Bećir Mehanović za SportSport.ba kazao je nešto više o današnjoj prozivci nogometaša, te pripremama i očekivanjima u narednoj sezoni.

"Na današnjoj prozivci bilo je 27 igrača, falili su Čulov i Hrelja koji su bili opravdano odsutni, te očekujem da se oni priključe ekipi u narednim danima. Od ostalih igrača Kenan Dervišagić se vratio u Sarajevo, vidjet ćemo šta će biti s njim, hoće li ga možda Sarajevo opet poslati na posudbu. Sivcu je istekla posudba iz Čelika, ali bi on trebao ostati u Rudaru i narednu sezonu. Ostali igrači su svi tu, tako da očekujemo da imamo jedan respektabilan tim za narednu sezonu", ističe trener Rudara.

Plan kluba iz Kaknja je da i naredne sezone igraju važnu ulogu u 1.ligi FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Očekujemo ponovo da Rudar bude u vrhu tabele, te da igramo lijep nogomet za gol više, kako je to bio slučaj i prošle sezone. Kada su u pitanju pripreme, vjerovatno ćemo cijeli trenažni proces odraditi kod kuće u Kaknju. U narednom periodu ćemo dogovoriti i prijateljske utakmice, a plan je i da dovedemo nekoliko nogometaša, koji će poboljšati našu igru", kazao je za SportSport.ba Bećir Mehanović.

Top Komentari

Karić
Žalosno i tužno , Sadakate za kolicu a kamoli šta drugo . Ode nam sport u he..ć
0 0
Adriano
Neće niko džaba igrati! Biće dobro ako zadržite i taj trenutni igrački kadar!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi